VRHUNSKA TALIJANSKA FOCACCIA: Istodobno mekana i hrskava s mirisnim ružmarinom!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Isprobajte recept za vrhunsku, mirisnu talijansku focacciu.

Sastojci:

500 g brašna (pola glatko, pola oštro)
1 vrećica suhog kvasca
300 ml mlake vode
50 ml maslinova ulja
1 žličica šećera
1 žličica soli
1-2 žlice maslinova ulja
morska sol
svježi ružmarin


Priprema:

U velikoj posudi pomiješajte brašno, kvasac, šećer i sol. Postupno dodajte mlaku vodu i ulje i miješajte dok se sve ne sjedini. Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i umijesite ga da bude glatko i elastično. Stavite ga u veliku posudu, pokrijte krpom i ostavite da stoji oko sat vremena na toplome mjestu dok se ne udvostruči. Premažite lim za pečenje maslinovim uljem pa na njega stavite tijesto i razvucite ga rukama da popuni cijelu površinu lima. Prstima napravite mala udubljenja u tijestu pa preko njega prelijte maslinovo ulje. Dodajte usitnjeni ružmarin i pospite morskom solju. Ostavite da se diže još 30 minuta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 15-20 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu koricu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.