Vodeća imena bass glazbe i reggea

Autor: Dnevno/M.T.

U srijedu je na Tvrđavi sv. Mihovila otvara Seasplash festival na čijem će 17. izdanju nastupiti više od 50 vodećih imena bass glazbe i soundsystem kulture, među kojima su dub i reggae zvijezda Lee ‘Scratch’ Perry te Adrian Sherwood, Scientist i Mad Professor.

Jedan od najdugovječnijih regionalnih festivala bass glazbe i soundsystem kulture, 17. Seasplash festival održat će se prvi put u Šibeniku od 18. do 21. srpnja, na rtu i plaži Martinska u šibenskom zaljevu.
Organizatori su najavili kako se po prvi puta festival otvora posebnim koncertom – na Tvrđavi sv. Mihovila 17. lipnja koncert će održati skupina koja je utemeljila jazz-ska žanr – New York Ska-Jazz Ensemble.

 U sljedeća tri dana na rtu i plaži nasuprot Šibenika za domaće i strane posjetitelje festivala nastupit će više od 50 glazbenih imena, među kojima je i kvartet aktivnih legendi duba i reggea – Lee “Scratch” Perry, Adrian Sherwood, Scientist i Mad Professor.

 Lee “Scratch” Perry višestruko je nagrađivani jamajkanski reggae producent i izvođač. Grammyja za najbolji reggae album dobio je 2003. godine, a godinu nakon toga časopis Rolling Stone uvrstio je Perryja na popis najvećih umjetnika svih vremena. Tijekom karijere, sada osamdesetogodišnji glazbenik surađivao je s priznatim glazbenicima, među kojima su Bob Marley, The Wailers, The Clash, Beastie Boys, Max Romeo, Adrian Sherwood i dr.

Headlineri festivala su i Scientist, Mad Professor, koji se nakon prošlogodišnjeg nastupa vraća na festival, te Adrian Sherwood. 

Organizatori su najavili da će posjetitelji do festivalske lokacije iz Šibenika moći doploviti brodom “Avalon”.




Autor:Dnevno/M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.