Foto: YouTube

Vitomira Lončar snimila hit scenu u Jugoslaviji: Pogledajte čime se proslavila

Autor: I.D.

Film “U raljama života” Rajka Grlića snimljen je prije 40 godina, a glumicu Vitomiru Lončar nekoliko scena vinulo je u visine jugoslavenskog filma, a kasnije je dominirala hrvatskim kazalištem. Hrvatska glumica je ipak ostala najprepoznatljivija po sceni sa srpskom legendom Batom Živojinovićem, onoj u kojoj on izgovara rečenicu “Sad ću da te k***am…”

Dijalog je ovako glasio: “Bata: Gdje ti je tetka? Štefica: U Bosanskoj Krupi! Bata: Odlično. Ne volim da mi se tetke muvaju ovdje po stanu dok radim. Studiraš? Štefica: Ne! Bata: Odlično. Ne volim djevojke koje studiraju. Ka*at ću te, istinski, bez foliranja, ka*at ću te dva sata u cugu, ma kakvi, ka*at ću te cijelu noć, dok ti ne dođe tetka iz Bosanske Krupe, važi?

Štefica: Dobro. Bata: Znači, nema frke. Imaš cigaru? Tako, a sad ću da te ka*am. Skidaj se. Štefica: Ne. Bata: Dođi. Da se nisi možda ukenjala? A? Pa ti treba znati da ja nisam nikakav siledžija. Ja poznajem žensku dušu. Ima samo da vičeš: “To, to, to”, da padneš u nesvijest i da me moliš da se ne zaustavljam. Takvi smo mi Srbi.”

‘Imala sam 25 godina, mlada, nepoznata’

Podsjetimo, Vitomira danas živi i radi u Kini. Ona se tamo preselila 2016. godine “Spakirala sam jedan kofer i ostavila bivši život iza sebe. Bila sam spremna da u 57. godini započnem novi život. Živim u gradu poznatom po vojsci od terakote i radim kao profesor na fakultetu za kulturu i medije”, otkrila je jednom prilikom glumica na društvenim mrežama.

Glumica se na svom Instagramu prisjetila samog snimanja “U raljama života”. “Na današnji dan prije 40 godina, 4. travnja 1984. prvi je put prikazan film Rajka Grlića U raljama života, a moj se život nepovratno promijenio. Imala sam 25 godina, mlada, nepoznata glumica, a oko mene same zvijezde YU filma. Sada plovim po Yangtze River od Chongqinga do Yichanga, na drugome kraju svijeta… Život je nevjerojatan i potpuno nepredvidljiv”, napisala je glumica.

Inače, glumica često govori o životu u Kini, jednom je prilikom otkrila: “Znam da nije popularno reći, ali moje iskustvo života u Kini je izvrsno. Ni zemlju u cjelini, a ni ljude ne doživljavam neprijateljski, štoviše, upravo suprotno. Prema meni, strankinji, odnose se s poštovanjem i povjerenjem, a u gotovo sedam godina kineskog života mogla bih se prisjetiti jedne ili dvije situacije koje se mogu okarakterizirati neugodnima, a i to je bilo uzrokovano velikim kulturološkim razlikama. U Kini se osjećam sigurnom kako se nikada i nigdje nisam osjećala.”
Tužna vijest u obitelji Ide Prester: ‘Teško je povjerovati, slavili smo Uskrs, nismo znali’

Istaknula je i kako su Kinezi orijentirani prema sebi te da se ne bave svijetom. Iako se cijeli svijet bavi Kinom, Kinezi (takozvani „obični ljudi“, ljudi s kojima svakodnevno komuniciram) ne bave se svijetom. Oni su orijentirani na svoj život i zanima ih samo što je „nei“ (unutra). Ništa što je „wai“ (vanjsko), nije predmet njihova interesa. Imaju svoju Vladu kojoj vjeruju da radi najbolje za njih i ne troše energiju na teme koje su izvan njihovih osobnih života”, rekla je Lončar.
Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.