fbpx
Foto: Nikola Zoko

VIŠE OD 40 GODINA PLEŠE ‘VINSKI TANGO’: ‘Sve što niste oduvijek znali o pe*isu, a niste se usudili pitati’

Autor: Dnevno.hr

Do Valentinova nas dijeli još jako malo, a u Zagrebu svi šuškaju o povratku cabareta. I to ne bilo kakvog – osmislio ga je sa svojim timom jedan od kultnih domaćih vinara Davor Zdjelarević želeći tako na poseban način spojiti sve svoje ljubavi- vino, glazbu, glumu i sadržaj svog književnog prvijenca knjige “Sve što niste oduvijek znali o penisu, a niste se usudili pitati”. Knjiga je do sada prodana u nekoliko izdanja, a prevedena je čak i na engleski.

S Davorom Zdjelarevićem razgovarali smo tjedan dana prije premijere Zdjela Cabareta – Penisometrija čija će premijera biti na Valentinovo u zagrebačkom restoranu Hart by Lido koji će za tu prigodu “odjenuti” kulisu cabareta, poput Moulin Rouge-a u Parizu.

Foto: Nikola Zoko

Kako se vinar našao u Cabaretu?


Foto: Nikola Zoko

Tko sve sudjeluje u realizaciji ideje?
Ha, ha pitaš me koje sam vještine i trikove upotrijebio! Osim moje vlastite vinsko umjetničke kreativnosti i ludosti kao začin svojoj ideji upotrijebih svog dragog prijatelja čuvenog Sinišu Cmrka, režisera Marija Kovača i mnogu drugu ozbiljno emotivnu umjetničko izvođačku družinu koja Cabaretski tango može uzdignuti do neslućenih visina, a tu će vam interpretaciju podariti ZDJELA CABARET – bend predvođen čuvenim klarinet maestrom Brankom Ovčarićem-Ovcom.

Koja je osnovna tema ovog Cabareta i zašto tako škakljiv naslov?

O da, da draga profesorice ”Miljenka Nerc” (op.a. lik iz Cabareta, profesorica koja tumači gradivo na temu ljubavi i se*a) vidim i vama je ljubav na pameti, da ne kažem popila mozak. Pa eto vidite i meni je pa sam želio potaknuti raspravu na temu je li ljubavni opoj stvarno ona najuzvišenija emotivna faza kad čovjek postaje ne uračunljiv, i, ili je to samo problem onog iskonskog nagona za opstanak vrste ili poriv potrebe za dominacijom malog mozga u muškarca u igri tanga sa erosom boginje žene. Dubinu i širinu tih muško ženskih odnosa i emotivno seksualnih poriva u odnosu dvoje znanstvenika otkrijte u ovoj našoj vrhunski režiranoj predstavi. I da, molim nemojte gledajući ovu predstavu ne zaroniti u skrivene poruke našeg uhićenog društveno političkog rekursa i čudnog ponašanja. Ja sam skoro pomislio da su izumrli oni, znate čudnovati kljunaši (ne) kulturnog izričaja tzv. metalisti i pijavice zdravog razuma i ponašanje. Pa ipak i za to postoje znanstveno empirijski dokazi KAJ NE !?, pa kaj nismo mi Hrvati povijesni neandertalci od Krapine do danas zarazili cijelu naciju i proširili tu pošast sve duž ovog (h)určevitog Balkana. Sačuvaj me Bože zdravog razuma to u ljubavi ne postoji!

Foto: Nikola Zoko

Kome je namijenjena predstava?

Svim predstavnicima zdravog razuma i fine ljubavne maštarije…

Glumačka postava, režija…? Koji su sve akteri dio ovog cabareta?
O, poštovana gospođo Miljenka Nerc to je jako, znate vrlo provokativno pitanja. Pa što vi mislita da ću vam unaprijed otkriti sve tajne ZDJELA CABARETA bez da prisustvujete predstavi, a ako ste veće tako znanstveno mudri onda naučite čitati između redaka sve sam vam već rekel. Šalu na stranu, Cabaret je prožet glumom čak četiri odlična domaća glumca koji su u uskočili u ‘cipele’ nositelja katedri na fakultetima Penisologije. Iskra Jirsak, Petra Težak, Asim Ugljen, Zoran Pribičević tumače likove koji će publiku nasmijati do suza, režiju potpisuje Mario Kovač, a kroz format, kako i priliči Cabaretu ispreplitati će se puno pjesme, plesa, točki našeg iluzionista…

Cabaret kao forma omogučava uživanje u svim osjetilima- što će se jesti i piti na Zdjela Cabaretu?

Ooooo, pa vi bi baš sve željeli znati, Miljenka, Miljenka kak’ da sami vražićak iz vas progovara! Pa dajte najte, ali kad već pitate za početak bu to jedan obični zagrebački čušpajz, a kako sa vremenom dramaturgija našeg Cbaretskog zanosa i razvoja bude rasla tako ću ja kao kuhar uz moje mentore iz srednje ugostiteljske čuvene Zagrebačke škole još od davne 1980. godine s Brankom Ognjenovićem i Stevom Karapanđom našu Cabartesku kuhinju dovesti do ludila, oprostite kako na početku rekoh kreativnog tanga. Ne brinite- na stolu će se naći fina selekcija jela koji podižu libido sve upotpunjeno Zdjelarević vinima!
Foto: Nikola Zoko

Ovaj Zdjela Cabaret nastao kao nastavak priče koju je započela knjiga? Recite nam par riječi o knjizi.

Da, da .., vidim naučili ste čitati između redaka. Nastala je na čvrstim temeljima znanstveno popularne teze izrečene u mojoj beasts(C)eler knjizi pod naslovom “Sve što ste oduvijek željeli znati o penisu a niste se usudili pitati”. U njoj su izrečene sve dokaznice i znanstveno naučne teme o toj smiješnoj ljudskoj ekstenziji koja se cjeloživotno pretvara. Ludilo je to brale u interpretaciji čuvenog DaveŽ Koperfilda, razumijete?

Foto: Nikola Zoko

Kako teče vinska Zdjelarević priča? Koje su etikete favoriti u ovoj godini…

Opet vi gospođo profesorice Miljenka Nerc sa tim vašim pitanjima. Pa kako bi to bilo da vam prije premijere ja kao pionir vinar i mađioničar otkrijem sve trikove ovog našeg ZDJELA CABARETA. Pa vi kao da iz mene baš sve želite iscijediti i onda ne doći na predstavu jer ste sve iz mene (IS)cicali unaprijed. E nebu vam to išlo z menom. Dojdite na premijeru u utorak 14.02.2023. na naš lepi zagrebački Jarun u dvoranu Hart by Lido i tam bum vam s’e rekel!

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.