VIDEO: Preispituje se posjet Beyonce i Jay Z-ija Kubi, prijeti im novčana kanzana

Autor: hina

Beyonce i Jay Z proslavili su petu godišnjicu braka ovog tjedna u Havani gdje ih je pozdravilo brojno stanovništvo i pratilo ih tijekom šetnje po glavnom gradu Kube.Ukoliko par nije ishodio dozvolu američkih vlasti za posjet zemlji koja je obuhvaćena sankcijama prijeti im novčana kazna.

Dvoje republikanskih kongresnika zatražilo je od američkog ministarstva financija detaljnije podatke o nedavnom posjetu američke pjevačice Beyonce i njezina supruga Jay Z-ija Kubi i vrsti dozvole koja im je izdana za taj put.

Beyonce i Jay Z proslavili su petu godišnjicu braka ovog tjedna u Havani gdje ih je pozdravilo brojno stanovništvo i pratilo ih tijekom šetnje po glavnom gradu Kube.

Ukoliko par nije ishodio dozvolu američkih vlasti za posjet zemlji koja je obuhvaćena sankcijama prijeti im novčana kazna.

Oni su objedovali u nekim od najboljih restorana u gradu, plesali uz zvuke kubanske glazbe i šetali se povijesnom jezgrom Havane te se slikali s obožavateljima koji su ih prepoznali unatoč polustoljetnom ideološkom jazu koji dijeli SAD i Kubu.

Kongresnici Ileana Ros-Lehtinen i Mario Diaz-Balart u pismu upućenom u petak zatražili su od Adama Szubina, ravnatelja Ureda za nadzor nad imovinom u inozemstvu "informacije o vrsti dozvole koju su Beyonce i Jay-Z dobili, s kojim ciljem i tko je odobrio takvo putovanje".

Ros-Lehtinen i Diaz-Balart zastupnici su iz južne Floride u kojoj je brojno stanovništvo kubanskog porijekla.

'Unatoč jasnoj zabrani turističkih putovanja u Kubu, brojna medijska izvješća opisala su njihov put kao turizam i Castrov režim hvalio se time', napisali su u pismu. 'Mi predstavljamo zajednicu u kojoj su mnogi duboko i osobno patili zbog zločina Castrova režima'.




Iako je administracija predsjednika Barracka Obame ublažila uvjete za putovanja u okviru akademske, kulturne ili vjerske razmjene, američki trgovinski embargo protiv Kube onemogućava većinu Amerikanaca u putovanjima na taj otok bez dozvole američke vlade.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.