Foto: Youtube/Screenshot

(VIDEO) Poznati modni dizajner iz Barcelone na najpokvareniji način ISKORISTIO mladu Hrvaticu. SILOVAO ju je i maltretirao!

Autor: Maja Štefanac

Chu Uroz španjolski je modni dizajner koji je u Barceloni osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja jedne hrvatske djevojke u nesvjesnom stanju, pokazuje presuda suda u Barceloni objavljena u ponedjeljak.

Na međunarodni Dan žena, u trenutku kada stotine tisuća djevojaka diljem svijeta prosvjeduju protiv zlostavljanja, žrtva i hrvatska odvjetnica Ivana Herak izborile su se za veliku sudsku pobjedu.

Duge četiri godine…

“Mlada ženska osoba, u čiju je korist donesena presuda, želi poručiti javnosti, posebno na današnji dan 8. ožujka kada se slavi međunarodni Dan žena, neka ne pate same u tišini već prijave nedjelja koja su im počinjena”, rekla je odvjetnica Herak iz ureda LBW Advocates sa sjedištem u Barceloni. Naime, sucima su trebale čak četiri godine da osude poznatog katalonskog modnog dizajnera koji dosad nije bio kažnjavan.

José Uroz Baeza (60), poznat pod umjetničkim imenom Chu Uroz, predsjednik je udruge modnih dizajnera Modafad koja organizira modnu reviju 080 Barcelona Fashion. Nakon što izađe iz zatvora, policija će ga promatrati idućih pet godina, te se neće smjeti približiti žrtvi koja živi u Španjolskoj. Sve je počelo 2017. godine, kada je došla fotografirati event koji se održavao u tom gradu. Tijekom revije prišao joj je Uroz te je htio dobiti njezin kontakt. Dogovorili su se da će se sastati kako bi razgovarali o poslovnim projektima. Našli su se u gradu, 5. veljače gdje su ručali i popili piće, a predvečer su sjeli za šank u jedenom drugom kafiću. Djevojka je naručila koktel i otišla na WC. Poznati dizajner iskoristio je njenu odsutnost na najgori mogući način. Kada se vratila za šank otpila je nekoliko gutljaja nakon čega je osjetila slabost, te kako kaže, izgubila pamćenje, piše 24 sata.

Sramotno je iskoristio

Zbog supstance koju joj je Uroz ulio u piće, piše u presudi, djevojka je bila odsutna te je pala u stanje polusvijesti, te se od tog trenutka pa sve do jutra nije ničega sjećala. Djevojka je zadobila fizičke i psihičke ozljede, a zbog pretrpljenog zlostavljanja ustanovljena joj je u bolnici kronična trauma. Prijavila ga je policiji u Barceloni. Iako se tijekom suđenja Uroz Baeza pokušao “oprati” od krivnje, govoreći kako joj ništa nije ulio u piće, te kako je među njima postojao “feeling”, pa čak i da ga je poljubila, njegove su riječi pale u vodu. Naime, idući dan kad se djevojka osvijestila, shvatila je da nešto nije u redu. Čula se s njim preko telefona snimajući preko aplikacije razgovor. Iz njega su suci zaključili kako ju je iskoristio, te odbacili njegovu verziju priče kao neistinitu.”




U tom integralnom (telefonskom) razgovoru kojeg smo preslušali jasno je kako žrtva energično i opetovano traži od optuženog da joj kaže i objasni što joj je učinio”, navelo je tročlano sudsko vijeće u presudi. Suci su napomenuli kako žrtva nije slobodno pristala na odnos, a da je bila u nesvijesti zbog “kemijske supstance stavljene u piće”. Bolnica Hospital Clinico u Barceloni je u svom izvještaju objavljenom 23. veljače 2017. godine navela kako “postoji visoka sumnja u trovanje s ciljem počinjenja kaznenog djela (seksualnog napastvovanja) ili ranjivosti kemikalijama”. Budući da te supstance iz tijela nestanu vrlo brzo, za šest sati, ni danas nije poznato koju je točno kemijsku supstancu ubacio u piće.

“No to nije dovoljno da bismo odustali od čvrstog zaključka i uvjerenja u ovom slučaju”, naveli su suci.

Četiri godine zatvora i pet neprilaženja




Suci su Chu Urozu izrekli zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine. Kada izađe na slobodu ne smije se pet godina približiti žrtvi na manje od kilometra. Tijekom tog vremena će biti pod policijskim nadzorom. Žrtva će imati pravo na financijsku odštetu, a svo troje sudaca usuglasilo se oko osuđujuće presude i kazne.

“Bilo je od izuzetne važnosti postići osuđujuću presudu u korist mlade dame za silovanje počinjeno u njenom nesvjesnom stanju – napomenula je odvjetnica Herak.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.