(VIDEO) Pomeranka Tonka iz Splita postala zvijezda ‘svjetskog prvenstva’ za pse

Autor: Dnevno.hr

U New Yorku se održala po 144.put najprestižnija svjetska izložba pasa na kojemu su se i ove godine natjecali najljepši predstavnici svojih pasmina, piše Jutarnji.

Ove je godine na toj velikoj izložbi sudjelovalo 2500 pasa pristiglih iz cijele Amerike i još 14 zemalja. Među njima, kako su izvijestili tamošnji mediji, i Hrvatska je imala svoga predstavnika.

Kujica pomeranka Tonka iz Splita je prošla rigoroznu selekciju i plasirala se na “svjetsko prvenstvo.” Također je izabrana među sedam najljepših svoje pasmine. Tonka je bila toliko simpatična novinarima da su je snimili i u reportaži sa izložbe, u nekoliko navrata objavili u vijestima na CBS 2 kanalu. Romlay Royal Tornado je Tonkino službeno ime, stara je dvije godine i tri mjeseca, a njena vlasnica je Tina Romić Žutelija koja se bavi uzgojem i šišanjem pomeranaca.

Inače, pomeranci su mala pasmina, velike i meke dlake, spadaju u kategoriju psa za igru (toy dog), a u posljednje vrijeme im je naglo skočila popularnost.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.