fbpx
Foto: Instagram

(VIDEO) OVO MOŽE SAMO ELLA DVORNIK: ‘Kad me muž pita di sam bila cijeli njegov život….’

Autor: T. Š.

Influencerica Ella Dvornik Pearce u braku je s 13 godina starijim poduzetnikom Charlesom Pearceom s kojom ima dvije kćeri. Upravo razlika među godinama ovog par, bila je čest predmet rasprave u počecima njihove veze. No, ako je suditi po komentarima Ellinih pratiteljica, ima još mnogo žena koje su ljubav svog života našle u starijem muškarcu.

Kako Ella gotovo i nema tema o kojima ne može javno govoriti, tako joj se nije nikakav problem našaliti na svoj račun, a često, kao i sada, time dirne mnoge pratitelje, koji se mogu poistovjetiti sa nekom njenom situacijom.

“Kad me muž pita di sam bila cijeli njegov život”, stoji u početku videa kojeg je podijelila influencerica. Ubrzo potom uslijedila je fotografija markantnog 25-godišnjeg Charlesa, a potom i Elle iz četvrtog razreda osnovne. Time je vrlo slikovito prikazala razliku u njihovim godinama, a posebno je oduševila brojne pratiteljice i pratitelje koji su u vezi s partnerima čija je razlika u godinama veća od deset godina.

Znanost je na njihovoj strani

Kako Ella i Charles slove kao jedan od skladnih poznatih parova u našoj zemlji, razlog zašto imaju toliko uspješan brak, usprkos razlici u godinama, treba potražiti u znanosti.

Neki će reći da im više odgovara kada je partner stariji, neki će se složiti s onom teorijom ‘mlađe je slađe’, a nekima godine uopće nisu važne. Što god ljudi govorili, znanstvenici tvrde jedno – idealna dobna razlika ipak postoji, a ona ide u prilog Charlesu i Elli.

Znanstvenici Bram Buunk i Douglas Kenrick otkrili su da postoji matematička formula za izračun ‘društveno prihvatljive’ dobne razlike među romantičnim partnerima. Uzmete broj vaših godina, podijelite ga sa dva, a zatim dodate 7 godina – to bi trebao biti minimum ispod kojeg ne biste trebali ići. Otkrivena formula vrijedi od 14 godine života za oba partnera.

“Pravilo vam pomaže držati vas unutar dobnog raspona koji će osigurati zajedničke interese s vašim partnerom, a vjerojatno će omogućiti i bolju komunikaciju”, kaže stručnjak za odnose David Bennett.
Naravno, stručnjaci se slažu da se ne trebate slijepo voditi ovim pravilom prenosi Yahoo.

Foto: Instagram

Društveno neodobravanje po pitanju razlika u godinama između partnera je još uvijek prisutno, ali to ujedno ovisi i o kulturalnim razlikama.

Istraživači iz područja društvenih znanosti već godinama istražuju važnost dobnih razlika između partnera. Primjerice, dok ‘zli jezici’ tvrde kako ljubav partnera između kojih postoji velika razlika u godinama ne može opstati, dok se interesi takvih veza traže u svemu drugome osim u ljubavi, jedno englesko istraživanje iz 2008. godine  pokazuje da ne postoji značajna povezanost između razlike u dobi i rastave braka.

Razlog toga leži u tome što dob nije uvijek pokazatelj onoga što osoba želi. Možda biste za nekog 25-godišnjaka očekivali da želi tulumarenja i putovanja, a on zapravo želi biti otac i odgajati djecu, dok jedan 45-godišnjak smatra da za to nije spreman i da se ne može zamisliti u ulozi oca. Drugim riječima, dob ponekad zaista ne igra nikakvu značajnu ulogu koliko je igraju stavovi, želje, vrijednosti i razmišljanja pojedinca. To također znači da ne biste trebali pustiti neku osobu s kojom se u svemu slažete ako je ona starija ili mlađa od vas više od „očekivanog“.
Foto: Instagram

Psihologija kaže da muškarci emocionalno sazrijevaju kasnije od žena što znači da će jednoj ženi biti puno lakše pronaći zajednički jezik sa starijim muškarcem koji je dovoljno zreo kao i ona.

Prema evolucijskoj psihologiji, smatra se da su muške preferencije za mlađe žene i sklonosti žena starijim muškarcima povezane s reproduktivnom sposobnošću. Drugim riječima, ako netko ima „dobre gene“, odnosno ako je privlačan, energičan, sposoban, pažljiv i vitalan, to znači da je „dobra investicija“, odnosno da može pružiti toplinu, osjećaj povjerenja, ljubav i sigurnost.

Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.