(VIDEO) OVAKO IZGLEDA KADA TRESE 9.0 PO RICHTERU: Ništa slično niste vidjeli! Nakon strahovitog udara, počela dolaziti crna voda!

Autor: N.K

Potres u Japanu iz 2011 najjači je potres ikada zabilježen u Japanu i četvrti najjači potres otkako postoje mjerenja u svijetu.

Bio je jačine 9.0 do 9.1 po Richteru, trajao je 6 minuta, napravio 360 milijardi dolara štete. Poginulo je gotovo 16 tisuća ljudi, a njih 2.500 je nestalo. Ovaj mega potres izazvao je i strahovit tsunami.

Brojne snimke tog potresa obišle su svijet, a posebno je šokantna ona snimljena na aerodromu Sendai. Šokanta snimka prikazuje potres od prve do posljednje minute.

Putnici koji su se našli na aerodromu nisu mogli stajati na nogama, snimka se potpuno trese, a nakon toga kompletnu pistu prekriva tamna, prljava voda. Putnici su stajali i u čudu gledali zid vode na horizontu. Tsunami je već počeo počeo svoj ubilački pohod.

 




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.