VIDEO: Jack White izveo pjesme s dolazećeg solo albuma

Autor: Ž.V.

Sudeći prema onome što je odsvirao na pozornici SNL-a, skorašnji Jackov solo album 'Blunderbuss' bit će prava poslastica za sve rockeroljuopce.

Da se bivši član White Stripesa, Jack White odlično snalazi u svakom glazbenom žanru i u svakoj prilici, dokazao je gledateljima američkog TV showa Saturday Night Live, u kojemu ga je ugostila velika celebrity povratnica i bivša grešnica Lindsay Lohan.

Premda je u showu sudjelovao ukupno tek šest minuta, sa svoje je dvije nove pjesme (koje će se naći na njegovu novom albumu ‘Blunderbuss’) ostavio snažan dojam, kako na gledatelje tako i na kritičare koji su ga svi odreda ishvalili.

Izašavši na pozornicu s akustičnom gitarom, pjesmu “Love Interruption” zapjevao je u duetu sa soul pjevačicom Ruby Amanfu te uz pratnju ženskog benda.

Mekano croonersko izdanje Jacka Whitea nije dugo potrajalo, jer već u sljedećem izlasku na pozornicu potpuno je promijenio ploču, preobrativši se u razuzdanog rockera koji će se vraški nasmijati u facu svakome onome tko se usudi reći kako je rock mrtav…

S muškim pratećim bendom u puno energičnijem nastupu ‘otprašio’ je ‘Sixteen Saltines’ iskazavši pritom svu svoju žestinu po kakvoj ga i pamtimo kako iz faze White Stripesa tako i iz njegovih drugih projekata (The Raconteurs, The Dead Weather).

Ako je suditi prema tim dvjema pjesmama, njegov će skorašnji solo album ‘Blunderbuss’ biti prava poslastica za sve rockeroljupce.

“Love Interruption.” He’s backed by an all-female band. The song is a good mix of rockabilly and gospel, with some great harmonizing with his back-up singer Ruby Amanfu. Whereas The White Stripes often feel as if their songs will burst at the seams, there’s a lot of musical space to play in here. Short, sweet, and something I plan on downloading after this recap is filed.







Autor:Ž.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.