fbpx
Foto: Screenshot: YouTube

(VIDEO) DRO*** USTAŠKA ide dalje! ‘Srećom sam genetski na materinu familiju’ SEVERINA UZVRAĆA!

Autor: Š. P.

Nakon što je video spot ‘Hejt SLOVEni’ za vikend postao udarna tema u regiji, njezine protagonistice Severina i Hristina Popović gostovale su, uz redatelja Predraga Ličinu, u programu N1 televizije.

“Na mržnju i na sve to što sam doživljavala imam sreću da sam genetski na materinu familiju… Oni su to znali okrenuti na šalu”, rekla je Severina te citirala djeda, koji joj je savjetovao da se sa životom treba rugati.

“Treba se okružiti dobrim ljudima”, rekla je pjevačica.


U javljanju uživo, kao i nekim prethodnim uključenjima u televizijski eter, Severina se javljala iz svog splitskog stana na Žnjanu, a u kadru je bila vidljiva i fotografija sa sinom Aleksandrom – jedna od onih koje je zbog sudske zabrane morala ukloniti sa svojih profila na društvenim mrežama.

Podsjetimo, u spot kampanje sa sloganom “‘Hejt Sloveni, još ste živi?” pojavljuju se Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan, “časteći” se u supermarketu uvredama tipičnima za našu regiju.

‘Dro** ustaška’, ‘pe******* četnička’, ‘svinjo debela’ i ‘ku*** turska’ samo su neke od uvreda koje protagonisti spota izgovaraju kako bi skrenuli pozornost na govor mržnje i zabrinjavajuću činjenicu da se ‘uvukao’ u svakodnevno izražavanje.

“Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘HEJ, SLOVEni’, koji smo za našu priču prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, kroz razgovor između mušterija i radnika u jednom supermarketu”, kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.
Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.