VIDEO: Američki idol: Izbjeglica s Kosova živi američki san

Autor: P.R.

Sviđa mi se što si jako lijepa, prekrasna i tvoje je pjevanje slatko, točno i predivno, komentirao je njen nastup Steven Tyler dok joj je Jeniffer poručila da sada može živjeti svoj 'američki san'.

Američki idol bila je prilika Melindi Ademi, 16-godišnjoj učenici i kćeri izbjeglica s Kosova da ispriča svoju životnu priču; priču o življenju američkog sna. Učenica koja trenutno živi s roditeljima u New Yorku svojom je izvedbom pjesme ‘If I Ain’t Got You’ oduševila žiri u kojem sjede Jennifer Lopez, Steven Tyler i Randy Jackson.

No, njen život je mogao krenuti u potpunom drugom smjeru još dok je kao djevojčica svjedočila ratnim zbivanjima na Kosovu.

– Mogu se prisjetiti da smo sve stvari na brzinu pakirali, ali se zapravo ne sjećam puno toga. Kada se Jugoslavija raspala, Srbi su nastojali ostale kulture istjerati iz svojih domova – ispričala je Melinda.

Njena majka sa suzama u očima, dobro se prisjeća strahota i ističe koliko se osjeća blagoslovljenom i sretnom što joj je Amerika sada dom.

– Borbeno je bilo na granici Crne Gore i Bosne, bilo je katastrofalno – ispričala je Melindina mama.

No, daleko od situacije u kojoj izbjeglička obitelj nije željela odgajati djecu, u ‘obećanoj zemlji’ Melinda je pronašla način da u velikom stilu pokaže svoj talent.

– Sviđa mi se što si jako lijepa, prekrasna i tvoje je pjevanje je slatko, točno i predivno – komentirao je njen nastup Steven Tyler dok joj je Jeniffer poručila da sada može živjeti svoj ‘američki san’.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.