FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Veselje za Kerekeše: Dogovorili su gradnju Kulturnog centra u Varaždinu

Autor: Dnevno.hr

Kazališna družina Kerekesh teatar varaždinskih glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša u četvrtak je najavila projekt gradnje Kulturnog centra, multifunkcionalnog prostora za kulturna i društvena događanja u Varaždinu.

U priopćenju ističu da su u dogovoru s gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom pronašli lokaciju za gradnju centra između Elektrostrojarske škole i sportske dvorane u Graberju. Kazališna družina Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv d.o.o. plaćat će godišnju naknadu Gradu Varaždinu za pravo građenja prema službenoj procjeni vrijednosti nekretnine, navode.

Kulturni centar Kerekesh Teatar bit će površine 1.200 četvornih metara s dvije dvorane. Glavna će imati 444 sjedeća mjesta odnosno 1.500 stajaćih, a kabaretska scena 100 sjedećih mjesta. Ljetna pozornica imat će isti kapacitet kao i dvorana, tako da se u slučaju lošeg vremena neće otkazivati programi.

Iz Kerekesh teatra najavljuju održavanje njihovih dosadašnjih kazališnih festivala Tjedna smijeha i Varaždinskih kazališnih večeri, a noviteti bi trebali biti FAKIN – festival amaterskih kazališta iz naroda te Varaždinski festival filma i filmske glazbe.

Centar bi trebao biti mjesto radionica drame za djecu i odrasle, radionica glume i javnih nastupa, gostovanjapoznatih glumaca i redatelja, stand-upova te humanitarnih izvedbi tijekom cijele godine. Organizirat će se koncerti i glazbeni festivali, kao irazličite izložbe. Za folklorni i plesni sadržaj bit će zaduženi stalni korisnici – Centar tradicijske kulture i Plesni klub Feel.

Kulturni centar imat će ugostiteljski dio kao i mogućnost najma dvorana i prostorija za razne namjene, javna i privatna događanja, naveli su u priopćenju.  Projekt će biti prijavljen na natječaj EU fonda za infrastrukturu tE nacionalnu crowdfunding kampanju, najavili su iz Kerekesh teatra iz kojeg očekuju završetak radova do druge polovice 2022. godine.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Kerekesh Teatar (@kerekesh_teatar)




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.