Foto: Instagram

VELIKI USPJEH POBJEDNIKA DORE: Splitski pjevač se preselio u SAD, studirat će na prestižnom fakultetu!

Autor: Š. P.

Pobjednik Dore 2019. i hrvatski predstavnik na Euroviziji, Splićanin Roko Blažević, ostvario je dugogodišnji san – prije nekoliko dana otputovao je u Los Angeles, u kojem će studirati na Los Angeles College of Music (LACM), jednom od najprestižnijih fakulteta kojeg svake godine žele upisati tisuće mladih iz cijeloga svijeta.

Za Dnevno.hr to je potvrdio njegov menadžer Mihovil Bek, ujedno i dio ekipe koja se od Roka oprostila u zagrebačkoj zračnoj luci i poželjela mu uspješno preseljenje i početak studija.

Program traje četiri godine, a Roko će završetkom obrazovanja steći titulu profesora pjevanja i vokalnog performansa. S obzirom na to da četverogodišnji program košta oko sto tisuća dolara, fakultet najtalentiranijim kandidatima nudi i stipendije. Nakon prijave i audicija, Roku je, doznajemo, ponuđena najveća moguća stipendija, tzv. presidential scholarship.

Foto: Instagram

“Zanimljivo je da su samo dvojici kandidata, Roku s odjela pjevanja, i još jednom kandidatu s odjela klavira, ponuđene ovako visoke stipendije. Prilikom odabira, Vijeće je itekako proučilo dosadašnji umjetnički put, a posebice ih je zaintrigirao Rokov nastup na Eurosongu pred 200 milijuna TV gledatelja”, rekao nam je Bek.

Foto: Instagram

“Što se tiče Kanade, aplicirao je na desetak fakulteta u SAD-u i Kanadi (Toronto), svugdje je upao, no na kraju se odlučio za LACM i LA kao središte svjetskog šoubiznisa što će mu zasigurno otvoriti neke nove prilike, poznanstva…”, objasnio nam je Rokov menadžer i dodao da mu nastava počinje krajem rujna.

Još u proljeće ove godine, Roko je javnosti otkrio da se sprema na veliki životni korak. “Kako uvijek ciljam visoko, prvo su se pojavile ideje o Londonu, pa je na kraju prešlo preko Bare, pa je sad odluka između Amerike i Kanade. Na dosta fakulteta sam već upao, neki su ponudili dobre stipendije, neki malo manje, ali svakako nastavljam u glazbenom smjeru”, rekao je u travnju.

 




U zagrebačkoj zračnoj luci pozdravio ga je i Jacques Houdek, dugogodišnji mentor i koautor njegove pjesme “Heroj”, s kojom nas je prije dvije godine predstavljao na Izboru za pjesmu Eurovizije. “Sreća se nasmiješi kad radiš iz ljubavi…” Pjevaj, sviraj, srcem biraj! Sretno, Roko! Svijet te čeka”, napisao mu je Jacques na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by JACQUES HOUDEK (@jacques_houdek)

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.