Izvor: HRT Screenshot

Velika blamaža HRT-a: U ‘Potjeri’ krivo postavili pitanje o atentatu u Beogradu, forumaši ‘odlijepili’

Autor: Barbara Grgić

Vjerni pratitelji HRT-ova kviza “Potjera” u novoj su epizodi zamijetili grešku koja se potkrala sastavljačkom timu.

Naime, pitanje u kojem se potkrala greška glasilo je: “Tko je 12. srpnja 2003. ubijen snajperskim hitcem?”, a ponuđeni odgovori su bili haićanski predsjednik, nepalski kralj i srbijanski premijer.

Natjecatelj Hrvoje, kojem je pitanje i bilo upućeno, odgovorio je točno, srbijanski premijer, misleći na Zorana Đinđića.

Foto: Screenshot/HRT

No, Zoran Đinđić ubijen je 12. ožujka 2003. godine, a ne srpnja, kako je postavljeno u pitanju.

Sreća u nesreći je da mjesec nije omeo Hrvoja u cilju da dođe do završne potjere gdje je, uz Nikšu, pokušao obraniti 7000 eura. Preko puta stajao im je lovac Mladen Vukorepa, ali ih je u završnoj potjeri ipak uhvatio te su tako kući otišli praznih ruku.

‘I JOŠ TO MORA DIJELITI S ONIM LUZERIMA’ Morana uvrijedila natjecatelje Potjere: ‘Joj, baš vam je dosta članaka’
Forumaši ‘odlijepili’ nakon greške

“Boljima se teško prašta”, stara je izreka, a znaju to i hrvatski forumaši koji su jednu ovakvu grešku jedva dočekali.

“Đinđić je ubijen u ožujku, a ne u srpnju”, “Točno, srećom čovjek nije oštećen”, pisali su.

Lovac Krešo iz Potjere objavio sliku staru 16 godina: Gotovo je neprepoznatljiv
Podsjetimo, ove se godine obilježila okrugla dvadeseta obljetnica od beogradskog atentata na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije nakon pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine. Đinđić se zalagao za demokratske reforme i ulazak Srbije u Europsku uniju, no atentat je zaustavio te procese.

OVO SE NIKAD NIJE DOGODILO! Kviz Potjera završio potpuno neočekivano, jeste li i vi ostali zbunjeni?

Tog kobnog ožujka upucan je iz snajpera u dvorištu zgrade vlade, usred bijela dana, a ranjen je i njegov tjelohranitelj. Zamjenik zapovjednika Crvenih beretki Zvezdan Jovanović, koji je pucao na njega, 2009. je osuđen za njegovo ubojstvo na 40 godina zatvora.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.