Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

VEDRANA RUDAN: ‘Kad ti muž nakon ručka iz hlača izvuče neoprani ku*ac i turne ti ga na dudlanje, onda je to nagrada za trud’

Autor: Š. P.

Vijest da je žena u Hrvatskoj osuđena jer je mužu rekla ‘Puši ku*ac’ inspirirala je spisateljicu Vedranu Rudan za novu kolumnu na njezinu blogu Kako umrijeti bez stresa. U tekstu riječ ‘ku*ac’ spominje 29 puta, baveći se pritom njezinim značenjem i raznim upotrebama koje ima u hrvatskom jeziku.

“Jeste li ikad definirali kad je upotreba ku*ca uvreda, kad teška muka, kad uzdah očaja, kad nagrada?”, zapitala se Rudan.

“Evo, ‘puši ku*ac’, na hrvatskom sudu kod bračnog partnera, nosača kurca, izaziva ‘uznemirenost’ i ‘povredu dostojanstva’ . Kad ti muž, nakon što si skuhala dobar ručak, krčkanje, rezuckanje, prženje, pirjanje, uključivanje pare ili žive vatre, iz hlača izvuče neoprani ku*ac i turne ti ga na dudlanje, onda je to nagrada za trud i znak ljubavi”, slikovito će spisateljica.

“Kad netko za tebe kaže, ‘ova davno nije vidjela ku*ca’, zapravo želi reći da si luda ili u najmanju ruku uznemirena jer ti nedostaje nešto slatko, nešto poput lješnjaka u čokoladi koji se ku*če na brdu šlaga. U ovom kontekstu nedostatak ku*ca može biti i dijagnoza teškog psihičkog poremećaja”, nabraja Rudan.

Pročitaj i ovo! VEDRANA RUDAN: ‘Severinu siluje država Hrvatska, a ona je nadnaravno hrabra jer spominje vrhunske kriminalce’

“Kad žena, majka, katolkinja, supruga, kuharica, čistačica, njegovateljica i jebačica na kraju dana u kupatilu uzdahne, pun mi je ku*ac, to ima samo jedno značenje, njoj je pun ku*ac”, zaključuje autorica.




Autor:Š. P.