FOTO: Pixabay

VAŽNO UPOZORENJE: Kruže SMS poruke s virusom koji može nanijeti veliku štetu na vašim mobilnim telefonima

Autor: Ines Brežnjak

Hrvatski Telekom upozorio je korisnike da pripaze na SMS poruke koje dobivaju na svoje uređaje. Naime, na području Europe zabilježen je softverski virus koji može dovesti do neželjenog troška, ukoliko ga se preuzme na mobilni uređaj.

“Na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS porukama i koji može dovesti do neželjenog troška ako ga preuzmete na svoj mobilni uređaj. Jedan od takvih primjera je SMS poruka kojom vas obavijeste da ste dobili paket i upućuje vas se na web stranicu na kojoj trebate preuzeti aplikaciju za praćenje pošiljke”, kažu iz HT-a.


Virus može telefon učiniti neuporabljivim

Nadalje pojašnjavaju da se preuzimanjem aplikacije zapravo instalira virus na mobilni uređaj nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve SMS poruke svim kontaktima iz vašeg imenika.

“Postoje i drugačije vrste sadržaja SMS poruka, no zajedničko im je da sve sadržavaju maliciozne linkove koji mogu prouzročiti štetu.

Zato budite oprezni i ne otvarajte sumnjive linkove koji dođu SMS-om od nepoznatog pošiljatelja. Takve poruke odmah izbrišite i nikako ne instalirajte aplikacije koje vam se kroz te poruke nude. Opreza nikad dosta!”, upozorili su iz Hrvatskog Telekoma.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.