Varivo od povrća s teletinom: Savršena ideja za kvalitetan i brz ručak

Autor: T.Š./7Dnevno

Sastojci:

300 g teletine (narezane na kockice)
2 veća krumpira (narezana na kolutove)
1 veća mrkva (narezana na kolutove)
1 glavica luka (nasjeckana)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
2 žlice maslaca ili ulja
1 žlica brašna
1 žličica soli
1/2 žličice papra

1/2 žličice mljevene crvene paprike
1 l vode ili pileće juhe

Složenac od krumpira s kuhanim povrćem: Brzi ručak od kojega ćete garantirano biti siti

Priprema:

U velikom loncu na srednjoj vatri zagrijte maslac ili ulje. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih pržite dok luk ne postane staklast. U lonac dodajte kockice teletine i pržite ih dok ne postanu smeđe sa svih strana. Umiješajte brašno i dobro promiješajte kako biste obložili meso i povrće. Postupno dodajte vodu ili pileću juhu dok miješate kako biste stvorili temeljac. Dodajte sol, papar i crvenu papriku. Smanjite vatru i pustite da varivo krčka oko 30 minuta, uz povremeno miješanje. Dodajte narezane krumpire i mrkvu u lonac. Nastavite kuhati na niskoj vatri dok povrće ne bude kuhano i mekano (obično još 20-30 minuta). Provjerite okus i prilagodite začine prema potrebi.




Autor:T.Š./7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.