Instagram

Zvali su je ‘vojvotkinjom od svinjetine’, no onda je izgubila preko 20 kilograma uz pomoć ove slavne dijete!

Autor: Iva Hanzen

Bivša supruga princa Andrewa, jednog od sinova kraljice Elizabete, Sarah Ferguson je, navodno izgubila preko 20 kilograma nakon što se cijelu godinu prošlu godinu pridržavala ketogene prehrane. Podsjetimo, ova slavna dijeta podrazumijeva prehrambeni režim temeljen na izuzetno niskom sadržaju ugljikohidrata, kojemu je cilj tijelo uvesti u stanje ketoze, a ketoza je prirodna adaptacija tijela na gladovanje, odnosno nedostatak ugljikohidrata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 👑British Royalty👑 (@british.dream20)

Woman’s Day  razgovarao je s nutricionistom Gianlucom Mech, koji je razvio ketogenu prehranu, a on je rekao da je Sarah prvi put sreo na aerodromu te joj je odlučio prići. Tada joj je spomenuo ideju o ketogenoj prehrani. U početku je ova majka dvoje djece zvučala sumnjičavo prema ovom tipu prehrane i rekla je Mechu da je takvo što lakše reći nego učiniti. No, kad joj je nutricionist rekao da u Italiji već prodaju pizzu s niskim glikemijskim udjelom,  vojvotkinja od Yorka odmah se navukla na njegov prijedlog.

Mech je majku princeza Beatrice i Eugenie, pozvao u svoj restoran u Italiji, a kad je Fergie u restoranu probala varijante hrane s niskim glikemijskim indeksom, probala je i ketogenu prehranu. Povrh prehrane, Fergie također spava duže te redovito vježba. Kombinacija sva tri aspekta pomogla joj je da se riješi neželjene težine nakon što su je godinama nazivali ‘vojvotkinjom od svinjetine’. ‘Odlučila sam slijediti ovu dijetu, a zajedno s vježbanjem i spavanjem, moja težina i zdravlje dramatično su se poboljšali’, rekla je.




Prošle je godine Ferguson također otkrila da su njezine borbe s kilogramima i prehrambenim navikama započele kad je imala samo 12 godina. Tada su se njezini roditelji tek razveli, a ona nije mogla ne kriviti sebe za njihov razdor. Kako je postajala starija, Fergieina navika da si ugađa hranom nastavljala se svaki put kad je princ Andrew bio odsutan. Tijekom ovih usamljenih dana i noći Ferguson je otkrila da joj je hrana postala najbolji prijatelj. No, ako prstom pomičete u desno na Instagram objavi niže, i sami ćete se uvjeriti da je Sarah uistinu doživjela pravu fransformaciju.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by 👑British Royalty👑 (@british.dream20)

U međuvremenu, Fergie se  također našla na naslovnicama ovog tjedna nakon što je otkriveno da će objaviti svoj prvi roman, naziva ‘Her Heart for a Compass’ koji će biti dostupan od 3. kolovoza, a služit će kao izmišljeni prikaz života njezine pratetke Lady Margaret Montagu Douglas Scott. Osim svog nadolazećeg romana, Ferguson se također priprema postati prvi put bakom, i to djetetu njezine kćeri princeze Eugenie i poduzetnika Jacka Brooksbanka. Prema najavama kraljevskog para prošle godine, princeza Eugenie rodit će negdje tijekom prvih nekoliko mjeseci ove godine.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.