Instagram

Unatoč natpisima da ima ispade bijesa evo zašto je princ William ipak bolji od princa Harryja! Otkriva kraljevski biograf!

Autor: Iva Hanzen

Kada je princ Harry odlučio ostaviti svoj život u Velikoj Britaniji iza sebe, nije mogao ni zamisliti koliku će uslugu zapravo učiniti svom starijem bratu. Naime, u zadnje vrijeme, kako popularnost princa Harryja opada, ona princa Williama drastično raste i to unatoč nekim  medijskim natipisima koji tvrde da je William perfekcionist te da je, iz silne želje da bude po njegovom i da se stvari naprave apsolutno ispravno, nekad sklon eksplozivnim ispadima. No, s druge strane tko nije? Harry možda nije, no niti njegovo povlačenje u sebe i dopuštanje drugima da mu upravljaju životom, poput supruge Meghan, se nije pokazalo najzdravijim.

U svakom slučaju,  budući da predstavlja budućnost britanske monarhije, princ William je oduvijek često stavljan u središte pozornosti, a pogotovo od kad je Harry otišao s dvora. K tome je William u zadnje vrijeme vrlo aktivan u kampanji kojom planira dići ljudsku svijest o brizi za okoliš i klimatske promjene na sasvim novu razinu, dok sve što Harry radi je pojavljivanje na društvenim mrežama i financiranje raznih udruga koje se bave ekologijom i zaštitom prirode. William primjerice vrlo aktivno vodi kampanju ‘Earthshot’, projekt koji je pokrenuo zajedno s cijenjenim povjesničarem prirode Sir Davidom Attenboroughom te vrlo odlučno i puno direktinije radi na tome da se u Velikoj Britaniji donesu nove mjere i zakoni koji se neće ticati samo ekoloških problema, već i mnogih ostalih sfera na koje može utjecati.

Ovo je opet prouzrokovalo još jednu debate na temu koji je od braće bolji, a Robert Lacey, kraljevski autor i pouzdani savjetnik u svojoj najnovijoj knjizi  ‘Bitka braće’, govori upravo o tome.  Lacey ističe da su Harry i Meghan previše ekstremni te da ih je kraljevska obitelj  od samog početka njihove veze smatrala pretjerano ambiozicnim i svojeglavim, u odnosu na ono što se očekivalo od njih. Također im je smetalo što Meghan toliko pričao rasnim i ženskim pitanjima jer se unutar obitelji uvijek smatralo da takve teme nisu domena njihovih članova.

Meghan i Harry jesu pokazali da su, ono što amerikanci zovu ‘woke’, odnosno probuđeni ili bolje rečeno svjesni, no Lacey vjeruje da mrvicu konzervativniji William ipak radi puno bolji posao od Harryja i Meghan kad je  u pitanju ‘probuđenost’. ‘Princ William je pronašao bolju ravnotežu između rukovanja kraljevskim protokolima i progresivnim idejama’, tvrdi Lacey te objašnjava: ‘Harry i Meghan su  prekstremni i vrlo su isključivi. Kraljevska obitelj mora uključivati ​​pružanje svojih usluga i pomoći svima, a ne samo mladim i trendovski orijentiranim ljudima, kakvima se Harry i Meghan obraćaju. William je očito pronašao tajnu kako doprijeti do svih bez obzira na godine, spol, klasu i opredjeljenja svih vrsta’. Lacey također ističe kako je Wiliamova velika prednost  u odnosu na Harryja to što manje propovijeda ljudima kako bi trebali živjeti, za razliku od Harryja i Meghan koji koriste svaku priliku da ljudima govore kako da se ponašaju i dijele im savjete kojih se sami ne drže.

Lacey u konačnici zaključuje da Meghan i Harry nisu protjerani s dvora, već da su ih članovi britanske kraljevske obitelji samo uputili da više slijede Williamov primjer, no konroverzni par za to nije htio čuti, pogotovo Meghan koja je bila opsjednuta time da kao radikalna feministkinja drži govore pred ženama. Ipak, Lacey ističe da razdor braće seže  daleko unatrag, puno prije  Harryjevog i Merghaninog braka.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.