Instagram

Pravi razlog zašto je princ William odlučio oženiti Kate Middleton iznenadit će vas! Evo i zašto je tako dugo čekao da ju zaprosi, ali i čime ga je Kate zavela!

Autor: Iva Hanzen

Veza princa Williama i Kate Middleton smatra se jednom od najuspješnijih kraljevskih veza u današnje vrijeme. No, da bi stigli tamo gdje su sada, par je morao proći razne korake prije nego što su uistinu postali parom. Nije tajna da je dražesna supruga princa Williama prije svega bila jedna od njegovih najbližih prijateljica na fakultetu. Stoga je očito da je prijestolonasljednik Kate isprva vidio samo kao prijateljicu. Ali ovo je bio dobar temelj za njihove buduće uloge. Navodno su se tadašnji prijatelji povezali zbog ljubavi prema sportu i aktivnostima na otvorenom, prenosi entertaintimes.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by _KATE&WILLS_ (@_kate_and_wills_)

No, jedan događaj na Sveučilištu St. Andrews promijenio je Williamov pogled na Kate Middleton. Na modnom događaju za prikupljanje sredstava održanom na Sveučilištu, Kate je pozvana da prošeta pistom. Princ William bio je pozvan i zapravo je za događaj platio 300 dolara. Iako tada tek Williamova prijateljica, Kate je oduševila ‘vrućim’ šetanjem pistom, a pritom je nosila crno oskudno donje rublje prekriveno prozirnom crnom haljinom. Ovaj je trenutak zapečatio Williamovu privlačnost prema Kate, a čulo se kako je bliskom prijatelju tijekom događaja rekao da Kate izgleda jako seksi.

Kasnije su postali službeni par, na iznenađenje svih. Kraljevski biografi navode i Katein ‘opaki smisao za humor’ koji je također privukao princa Williama.




Nakon što je njihova veza postala javna, uzrokovala  je opsesiju britanskih medija, a navodno je razlog zbog kojeg je princ William želio prvo biti prijatelj s Kate prije nego formalno postane njegovom djevojkom taj da se Kate navikne na sav publicitet koji dolazi s izlaženjem s princem.

Doduše, njihova veza nije bila savršena jer su imali prekida i svađa, ponajviše upravo zbog gotovo okrutnog zanimanja medija za njihov privatni život, no da par i dalje gaji blisko prijateljstvo i međusobno razumijevanje, svjedoči njihov sada već gotovo desetljeće dug brak, koji je uslijedio nakon jednako dugačkog perioda poznanstva i veze. U konačnici imaju i troje djece koju obožavaju, a koja su uistinu kruna njihove ljubavi.

Mnogi su se čudili zašto je William čekao toliko dugo da zaprosi svoju suprugu pa su Kate mediji čak prozvali ‘Waity Katy’, aludirajući na silne godine koje je Kate morala čekati prije nego što je imala priliku izreći sudbonosno ‘da’. No, William je razmišljao dugoročno pa se htio uvjeriti je li Kate zaista ispremna na ulogu koja ju čeka, dakle ne samo ulogu žene u koju će biti uprte oči nacije, već i snažne ličnosti koja se može dobro uklopiti u surova pravila britanske kraljevske obitelji. Stoga joj je htio dati priliku u slučaju da se povuče i shvati da je biti supruga princa Williama ipak prevelik ‘zalogaj’ za nju, baš kao što je to Meghan shvatila kada se udala za Harryja. U konačnici to je i sam William priznao u intervjuu nakon što su se zaručili. Tom prilikom je rekao da nije srljao u brak s Kate zašto što ju nije volio, već upravo suprotno – zato što ju nije htio izgubiti.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.