Instagram

Ove četiri riječi označile su raspad braka princa Charlesa i Lady Di! Toliko su skandalozne da ih se 40 godina skrivalo od javnosti!

Autor: Iva Hanzen

Katastrofalni odnos između princa Charlesa i princeze Diane ušao je u modernu povijest kao jedna od najtužnijih ljubavnih priča. Princ Charles i princeza Diana bili su kraljevski ‘it’ par, no ljudi širom svijeta nisu znali da s oduševljenjem gledaju na brak koji će završiti  ogorčenim razdvajanjem, razvodom  i u  konačnici Dianinom smrti.

Međutim, puno prije ovog tragičnog završetka, postojali su znakovi koji su upućivali na to da je bračni život Charlesa i Diane osuđen na propast. Danas imamo mnoštvo dokaza na ovu temu, a jedan o njih leži u otkopanom transkriptu iz ITN-ovog ekskluzivnog intervjua iz 1981. godine. Naime, nakon najave zaruka kraljevskog para, ITN-ov kraljevski dopisnik Anthony Carthew dobio je privilegiju dobiti ekskluzivni intervju s Charlesom i Dianom. Tijekom televizijskog sastanka pričalo se o nekoliko tema, ali jedno je važno pitanje izbačeno iz emisije koja se prikazivala na nacionalnoj razini. Carthew je pitao par jesu li ‘zaljubljeni.’ Princeza Diana je bila brza u odgovoru, odgovarajući na Carthewovo pitanje s ‘naravno’. S druge strane, princ Charles dao je tajnovitu izjavu, koja je bila jedna od prvih znakova da će njihova veza zavšiti  zlokobno. Prijepisi su otkrili da je princ od Walesa odgovorio na pitanje Carthewa sa: ‘Što god značilo zaljubljeno ‘.

Ovaj dio intervjua izostavljen je kad je isti emitiran širom svijeta jer nije bio u skladu sa slikom savršenog para koji su savjetnici palače željeli projicirati. New Zealand Herald stoga tvrdi da kraljevski stručnjaci vjeruju da su upravo ove četiri Charlesove riječi odredile sudbinu veze slavnog para. Isto tako, zanimljivo je da je povijest njihovog upoznavanja bila  vrlo kratka, jer se pričalo da su se vidjeli samo šesnaest puta prije nego što su se zaručili. Dakle, nije bilo riječ o velikoj ljubavi između Diane i Charlesa, već je Diana zbog svog aristokratskog podrijetla bila jednostavno najpodobniji izbor za za budućeg engleskog kralja. Rečeno je i da je  Charlesov otac, princ Philip princu Charlesu dao ultimatum u svezi s Dianom, potičući princa da odluči hoće li oženiti Dianu ili ne.

Niti 10 godina nakon svadbe, kraljevski par krenuo je u brakorazvodnu parnicu nakon što su obje strane optužene za afere. Princ Charles se na kraju neslavno  vjenčao s Camillom Parker-Bowles 2005. godine, ženom koju građani Velike Britanije i dalje krive za neuspjeli brak Charlesa i Diane, dok je princeza Diana preminula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu 1996.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.