Instagram

Nakon smrti nerođenog djeteta princ Harry oplakuje još jedan gubitak! ‘Bila je snažan sustav podrške kada je umrla Lady Di’

Autor: Iva Hanzen

Princ Harry pretrpio je porazan gubitak nakon što je objavljeno da je njegova kuma, 71-godišnja Lady Celia Vestey iznenada preminula. Priča se da je vojvoda od Sussexa “neutješan” nakon što je čuo vijesti te što zbog ograničenja putovanja nije mogao posjetiti Ujedinjeno Kraljevstvo u trenutku njezine smrti.

Lady Celia Vestey jedna je od šest kumova koje su princ Charles i pokojna princeza Diana izabrali za princa Harryja prije njegova krštenja 1984. godine. Među ostale kumove spadaju i Charlesova rođakinja Lady Sarah Chatto, Dianina cimerica Carolyn Bartholomew i Charlesov prijatelj Gerald Ward. Uzrok smrti kume princa Harryja nije otkriven, ali u najavi koju je tiskao Daily Telegraph, Lady Celia Vestey preminula je mirno,  okružena voljenim osobama. U najavi novina stajalo je: ‘Celia Elizabeth umrla je iznenada, ali mirno, u subotu 28. studenog u dobi od 71 godine’.

Princ Harry smatrao je svoje kumove važnim dijelom svog razvoja. Lady Celia Vestey dobra je kraljičina prijateljica i dio njenog užeg kruga. Bila je veliki sustav podrške princu Harryju kad je princeza Diana iznenada preminula. Kraljica također tuguje zbog smrti svoje prijateljice i saveznice. Upućeni iz Palače tvrde da se i njezino veličanstvo teško nosi sa smrću svoje dobre prijateljice Lady Vestey te da se polako miri s njezinim gubitkom.

Inače, odabir kumova princa Harryja stvorio je ogroman obiteljski spor nakon što je objavljeno da princeza Anne, mlađa sestra princa Charlesa ne smije biti Harryjeva kuma. Iako se Charlesu činilo sasvim prirodnim da odabere člana obitelji, Anne je zapravo odbila ponudu i umjesto toga odlučila ići u lov sa svojim tadašnjim suprugom Markom Phillipsom. Ostali kraljevski članovi bili su nazočni krštenju princa Harryja, poput kraljice, kraljice majke, princa Philipa i starijeg brata princa Williama.

U svjetlu ove vijesti, strah zbog zdravlja kraljice Elizabete, koja je još starija od Harryjeve kume, na vrhuncu je ovih dana. Srećom, kraljica Elizabeta dobro se drži u svom mjehuriću sigurnosti usred pandemije, a iako je odlučila nastaviti raditi, pomno bira događanja na kojima će priustvovati.
Također raste zabrinutosti u vezi s kraljičinim božićnim planovima glede toga tko je pozvan, a tko ne na njezino božićno slavlje. Tako izgleda da će princ Harry i Meghan Markle, te njihov sin Archie Harrison i ove godine preskočiti kraljičinu svečanost.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.