Instagram

Megxit još nije gotov! Kraljica najavila još jedan sastanak koji će odlučiti o sudbini Meghan Markle i princa Harryja!

Autor: Iva Hanzen

Summit u Sandringhamu, koji je kraljica Elizabeta odlučila organizirati nakon Megxita, a koji uključuje istanute članove britanske kraljevske obitelji, ponovno će se održati u ožujku 2021., dakle za samo četiri mjeseca i točno godinu dana od kako su Meghan i Harry odlučili napustiti svoje kraljevske dužnosti. Ovo će biti ključan sastanak između visoko pozicioniranih kraljevskih članova – princa Charlesa, princa Williama, princa Harryja i vladajuće kraljice Elizabete.

Sporazum o izlasku princa Harryja i Meghan Markle iz obitelji, bit će ponovno pregledan, a pitanje hoće li se oduzeti naslovi kraljevskom paru veliki je problem koji zahtijeva rješenje na sljedećem sastanku u Sandrinhgamu.

Kraljevski autor Robert Lacey  otkrio je u razgovoru s Express UK-om da je malo vjerojatno da će kraljica narediti da se naslovi, odnosno titule princa Harryja i Meghan Markle oduzmu paru. “Problematična su dva naslova, to je status  ‘Kraljevskog visočanstva’, a zatim tu su naslovi  ‘Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa’. No,  ako se nakon pregleda ovog pitanja u ožujku zaključi da ne mogu ostati kraljevski članovi, tada je vrlo vjerojatno da će izgubiti titulu ‘Kraljevskog visočanstva“, objasnio je Lacey.

I princ Harry i Meghan Markle složili su se na 12-mjesečnu reviziju njihovih titula kako bi osigurali da mirnim putem postigunu sporazum s kraljevskom obitelji.

Lacey je također dodao je kraljica paru dodijelila njihove titule, ali da ih isto tako s lakoćom može oduzeti. Naime, uporaba titule ‘Kraljevsko visočanstvo’ je samo obustavljena,  a ne i oduzeta im, a velika je vjerojatnost da će im, ako se Harry i Meghan odluče držati kao ‘privatni građani’, biti oduzeta.
Što se pak tiče naslova princa Harryja i Meghan kao vojvode i vojvotkinje, Lacey kaže da ne vjeruje da će ovi naslovni biti uklonjeni, osim ako sam par neće inzistirati na tome.  Nigel Cawthorne, još jedan kraljevski autor, slaže se s tom idejom. Vjeruje da je vrlo mala šansa da se Sussexovi odreknu svojih naslova, jer bi se to moglo doživjeti kao uvredljiv potez protiv kraljice.

Podsjetimo, unatoč tome što se kraljevski par povukao sa svojih odgovornosti, i dalje su pokrovitelji Kraljevske zaklade, a par je također obećavao da će podržati kraljičino ime u svojim komercijalnim pothvatima. Posljednjih mjeseci kraljevski par uspijevao je sam preživjeti bez pomoći kraljevske obitelji, iako se suška o tome da njihov život u SAD-u biti financira princ Charles.  No, u svakom slučaju Sporazum iz Sandringhama pokazao se vrlo korisnim za par, jer im je dao više slobode u interakciji s vanjskim svijetom, no hoće li se isti pokazati financijski isplativim, pitanje je.
Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.