Instagram

Kraljici Elizabeti je pozlilo kada je čula da joj ostaje još samo 90 dana! No, suprug je i dalje iz nju!

Autor: Iva Hanzen

Suprug britanske kraljice Elizabete, princ Philip ima 99 godina pa ne čude natpisi o njegovom narušenom zdravlju koji kolaju već godinama, pogotovo nakon što je prošle zime hospitaliziran te je blagdane dobrim dijelom proveo u bolnici. Doduše, nije se znalo o kojim se točno poteškoćama radilo, s obzirom na to da s britanskog dvora nisu htjeli pustiti nikakve informacije u javnost. Buckinghamska palača je tada uporno tvrdila kako princu nije pozlilo, već se radilo o, kako su se izrazili, ‘prevenciji pogoršanja njegova zdravstvenog stanja’. Priznali jesu da princ ima određene zdravstvene tegobe koje ga već dugo muče, no nisu htjeli definirati koje.

Ipak, unatoč tome što su s dvora stalno ponavljali da je zdravlje princa Philipa zapravo sasvim u redu, u međuvremenu su se mediji raspisali o tome kako princ boluje od raka prostate i kako mu je ostalo točno tri mjeseca života. Kraljici Elizabeti je pozlilo kada je čula da će joj sa suprugom ostati još samo 90 dana, što ne čudi s obzirom na to da su ona i Philip već 70 godina u braku pa ih mnogo toga veže, no sudeći prema najnovijim fotografijama ovog para, snimljenim prošli mjesec povodom Philipovog 99. rođendana, a objavljenim na kraljičinom Instagram profilu, i Elizabeta i Philip se i dalje drže jako dobro s obzirom na svoje godine.

 

View this post on Instagram

 

? This new photograph of The Duke of Edinburgh and The Queen was taken last week in the quadrangle at Windsor Castle to mark His Royal Highness’s 99th birthday tomorrow. . Copyright: Press Association

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on




Princ se doduše povukao s kraljevskih dužnosti prije dvije godine kada se ozbiljno počelo pisati, iako on to još nije potvrdio, da boluje od raka, no za jednog praktički 100-godišnjaka drži se odlično, a izgledao je jako markatno i tijekom čitavog svog života, što možete vidjeti iz serije crno bijelih fotografija niže.

 

View this post on Instagram

 




??Wishing The Duke of Edinburgh a very happy birthday! His Royal Highness turns 99 today and will spend the day with The Queen at Windsor.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Da je princ oduvijek pravi zavodnik svjedoči i činjenica da je od kad je bio mladić bio sklon avanturama, a čak je i kraljica Elizabeta prvo bila jedna od njegovih ljubavnica. Kada su se upoznali, princ Philip bio je poznat kao princ Danske i Grčke i imao je 18 godina, dok je Elizabeta imala svega 13. U to vrijeme se Philip pridružio britanskoj kraljevskoj mornarici, a tijekom službe počeo se intenzivno dopisivati s tad princezom Elizabetom koja se odmah strastveno zaljubila u naočitog Philipa. Zaručili su se odmah nakon Drugog svjetskog rata, no i njihov je brak, kao kod očito svih pripadnika britanske kraljevke obitelji,  bio popraćen trzavicama. Osim Philipovih nevjera, veliki je problem bio i to što Elizabeta nakon udaje nije htjela uzeti Philipovo prezime jer je njegov društveni položaj bio znantno niži od njezinog pa ne čudi da je Philip jednom prilikom rekao: ‘Nisam ništa značajniji od amebe. Ja sam jedini muškarac u zemlji kojemu nije dozvoljeno dati ime vlastitoj djeci’.

S vremenom se Philip pomirio s time, kao i što se kraljica Elizabeta očito pomirila s brojnim nevjerama svog supruga iako zapravo niti jedna žena nikad nije priznala da je spavala s njim. U svakom slučaju, što god da im se događalo u braku, sve su nesuglasice riješili i izbjegli razvod, iako se i o tome svojevremeno pisalo pa slobodno možemo reći da su unatoč svemu par koje je oličenje zajedništva i potpore.

Čak i kraljica Elizabeta bez prebijene pare! Obrušila se na svoje osoblje i masovno podijelila otkaze!

Kraljica Elizabeta je kriva za seks skandal u koji je upleten njezin sin princ Andrew! Evo zašto!

Kraljica Elizabeta traži apsurdne stvari od svoje posluge! Stvarno pretjeruje, slažete li se?

ŠTO? Kraljica Elizabeta boluje od leukemije?

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.