Instagram

Kraljica Elizabeta traži apsurdne stvari od svoje posluge! Stvarno pretjeruje, slažete li se?

Autor: Iva Hanzen

Kao svaka pripadnica aristokracije, i britanska kraljica Elizabeta ima svoje prohtjeve. Tako je  bivši kraljevski dopisnik Gordon Rayner tabloidu New Idea otkrio da je kraljica prilično izbirljiva oko hrane pa su, kada putuje, lokalni kuhari i osoblje hotela u kojima odsjeda, upoznati s određenim pravilima koje moraju poštivati.

‘Kada Elizabeta odlazi na turneje, chefovi su upozoreni da u jelima nikako ne smije biti češnjaka ili drugih jakih začina, jer kraljica ne želi imati loš zadah. Osim toga, zabranjena je i priprema školjaka, kako se ne bi otrovala. Zato osoblje prije svakog kraljičinog putovanja ima spreman plan B. Ako je upitna kvaliteta lokalne hrane, s kraljicom na put odlaze i ogromni kontejneri puni britanske hrane te vode u bočicama, ako je kvaliteta vode gdje Elizabeta odlazi loša. Osim toga, hotelsko se osoblje upozorava kako kraljica pije svoje omiljeno alkoholno piće, Dubonnet i gin, u omjeru 50/50 – točno u šest sati poslijepodne’, objasnio je Rayner.

K tome Elizabeta ima osobnog kušača hrane koji prije svakog obroka proba jelo koje će kraljica jesti, bilo da se nalazi kod kuće ili u inozemstvu. Kušač naravo jede iz svog tanjura, a kraljica iz svog pa kuhari svako jelo uvijek kuhaju tako da pred kraljicu mogu staviti dvije porcije, jednu za kušača i jednu za kraljicu. Ako se kušaču hrana dopadne, Elizabeta tek onda jede. No, osim kušača hrane, tu je i rezač mesa. On reže meso koje će kraljica jesti mjesto nje, a zamislite, ova je pozicija nasljedna.

Inače, kako kraljica smatra da su njezini psi na poziciji iznad njezina supruga i djece, odnosno kako je rekla: ‘Prvo idu psi, zatim suprug, a onda djeca’, i njezini psi jedu posebnu hranu, odnosno svakodnevno im se kuhaju najraskošnije i najfinije delicije.

No, Elizabeta nema samo posebne prohtjeve kada putuje, već i kada je kod kuće, a isti se ne tiču samo njezine prehane, već i odijevanja, ali i raznih drugih interesa. Tako New Idea također piše da kraljica ima brojne zaposlenike koje su zaduženi za, nama običnim smrtnicima, bizarne rituale.  Primjerice, Elizabeta ima osobnog nosača cipela koji je zadužen za to da umjesto nje nosi njezinu novu obuću kako bi ista bila udobnija prije no što Elizabeta uroni svoje nježne prstiće u nju po prvi put.

Zatim tu je kraljičin privatni gajdaš koji svako jutro u točno 9.15 svira ispod njezinog prozora i tako ju budi umjesto alarma. No, ako ste mislili da kraljica ne posjeduje satove u kući koji bi ju mogli probuditi, varate se. U njezinim se rezidencijama nalazi preko tisuću prastarih satova pa Elizabeta ima osobu koja ih svakodnevno provjerava te navija ili popravlja ako je to potrebno. Uz satove, kraljica posjeduje i brojna skupa umjetnička djela pa tako ima i osobu koja se brine za  sedam tisuća slika i  tri tisuće minijatura, a kako posjeduje i silne pečate na kojima se nalazi ili ona ili njezin otac, ima i osobu koja se brine samo o njima.

 

View this post on Instagram

 

New photos of the Queen horse riding in the grounds of Windsor Castle were released on Sunday evening. . The lovely pictures showed the monarch, who appeared to be in good health & good spirits, riding Fern, a 14-year-old Fell Pony. . Her Majesty wore jodhpurs, a green blazer & a pink headscarf as she rode Fern across a large, perfectly manicured lawn. . The two images were released on behalf of the Queen, both of them taken from an appropriate social distance by PA Media photographer in Windsor Home Park. . . . #britishroyalty #britishmonarchy #hermajestythequeen #thequeen #monarchy #godsavethequeen #hermajesty #britishroyals #queenelizabeth #queenelizabethii #royalstyle #Pony #thecrown #elizabethii #houseofwindsor #StaySafe #socialdistancing #britishroyalfamily #queenelizabeth2 #royalfamily #ukroyals #QueenofEngland #buckinghampalace #windsorcastle #horseriding #BritishQueen #HeadofState #RoyalWindsor #London #Fellpony

A post shared by Queen Elizabeth II UK 🇬🇧 (@queenelizabethiiuk) on

Osim za slikarstvo, kraljica je posebno zainteresirana i za glazbu, no ova aristokratkinja si neće pustiti radio ili ne daj bože You Tube kako bi slušala glazbu, već ima svoju vlastitu  kompozitoricu Judith Weir koja na ovoj poziciji mora ostati deset godina. I konačno, tu je ‘master’ za konje i štale Lord de Mauley koji svaki put kraljicu prati kada odlazi jahati ili kada na neko javno događanje dolazi  na konju ili u kočiji.

 

View this post on Instagram

 

Her Majesty the Queen, returns to Buckingham Palace after the Trooping the Colour ceremony 1963. . . .

A post shared by Queen Elizabeth II UK 🇬🇧 (@queenelizabethiiuk) on

Na britanskom dvoru se drogiraju, plivaju goli u bazenu i spletkare! Evo što je još otkrio bivši član obitelji!

NE SLUTI NA DOBRO! William i Harry se odlučili na korak koji će ih zauvijek udaljiti! Harry k tome brata ‘žica’ novce!

Ovo su samo neki od muškaraca s kojima je Lady Di bila dok je bila udana za Charlesa! Ali postoji dobar razlog za to!

Hoće li moći preuzeti tron!? Smatraju da je princ Charles u teškim zdravstvenim problemima!

 

 

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.