Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

(FOTO) BAJAGA ODRŽAO KONCERT U VARAŽDINU: Tisuće ljudi pjevalo njegove poznate uspješnice

Autor: Dnevno.hr/Hina

Ove godine se na Špancirfestu očekuje više od prošlogodišnjih 265 tisuća posjetitelja koji su tada Varaždinu osigurali gotovo 4000 noćenja turista iz 44 zemlje, a turistički je promet iznosio 35,5 milijuna kuna

Koncertom srbijanskoga pjevača Momčila Bajagić-Bajage i pratećega benda “Instruktori” na kojemu je bilo više tisuća ljudi, na pozornici ispod bedema Staroga grada završio je prvi dan jubilarnoga 20. Špancirfesta.

Bajaga je na Špancirfestu već nastupao – 2010. i 2015. Uoči ovogodišnjega nastupa u Varaždinu, zbog nezadovoljstva hrvatskih branitelja, otkazan je njegov koncert u Karlovcu, koji je bio najavljen za 3. rujna.

Oglasili su se i varaždinski branitelji, točnije članovi Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma, koji su u priopćenju naveli “da nisu ni za kakve zabrane, ali je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srbijanskoga pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju“.

Bajage je pak nekoliko puta u medijima izjavio da je nastupao samo na humanitarnim koncertima za djecu bez roditelja te da politiku uopće ne prati. Organizatori Špancirfesta iz Turističke zajednice grada Varaždina i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok bili su pak jasni u stajalištu da otkazivanje koncerta ne dolazi u obzir te je Bajaga nastupio prvoga dana desetodnevnog festivala u Varaždinu, a u međuvremenu je svirao i u Puli.

Autor:Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.