‘Blade’ zaboravio na porez: Wesley Snipes ide na tri godine u zatvor

Autor: M.S.

Snipesov odvjetnik kaže da je presuda iz 2008. godine za utaju poreza na prijelazu tisućljeća 'nerazumna' te će pokrenuti žalbu na Vrhovnom sudu, što bi ipak moglo kupiti Wesleyu još nekoliko godina na slobodi.

Wesley Snipes, američki glumac, možda završi u zatvoru na tri godine. On je inače od 2008. godine na slobodi samo zbog žalbe koju je uložio na presudu, odnosno jamčevine koju je tad položio. Sud ga je proglasio krivim za namjerno neispunjavanje porezne prijave od 1999. do 2001. godine.

U tom razdoblju je zaradio više od 37 milijuna dolara, a nije predao nijednu prijavu poreza.

– Optuženi je imao pošteno suđenje; imao je punu, poštenu i podrobnu reviziju svoje presude i kazne. Došlo je vrijeme da se presuda ostvari – rekao je sudac William Terrell Hodges, na sudu u Floridi.

Još se ne zna točno gdje i kad se 48-godišnji Snipes treba predati vlastima, no i samo predavanje je neizvjesno, jer je njegov odvjetnik već najavio žalbu Vrhovnom sudu SAD-a. Tvrdi da je presuda iz 2008. godine ‘nerazumna’, piše BBC.

Ni Wesleya to ne brine previše, kaže također njegov odvjetnik. Glumac snima svoj sljedeći film u Atlanti, a navodno je vrlo ‘smiren i pozitivan’, te ga ni najmanje ne ljuti presuda.

Inače, on je 1998. godine snimio prvi od tri nastavka Bladea, koji je bio veliki hit, te mu je zarada nago skočila. Poznat je i po ulogama s početka devedesetih, u ‘kompi’ s Woodyjem Harlesonom, poput Money Traina ili White Man Can’t Jump. Poznat je i po svojim borilačkim vještinama, koje bi mu mogle pomoći u preživljavanju u zatvoru, ako ikad ode tamo i ako je vjerovati raznim američkim zatvorskim filmovima. I serijama.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.