Instagram

Bila je najveća jugoslavenska diva! Danas prodaje namještaj da bi preživjela

Autor: Iva Hanzen

Jedna je od rijetkih zvijezda Jugoslavije koja je uspela postići svjetsku slavu, a malo je i reći to da je bila zvijezda. S obzirom na to da joj je tijekom posjeta Parizu, doslovce na koljena, pao jedan od najvećih svjetskih slikara Salvador Dali, slobodno možemo reći kako je bila jedina istinska jugoslavenska diva.

#OliveraKatarina #SerbianBeauty

A post shared by @ serbeaut on

Bila je temperamentna koliko i fatalna pa je njen rad često bio zabranjivan, no uvijek se na scenu vraćala poput feniksa. I na ljubavnom joj je planu uvijek bilo burno. Muškarci su joj prilazili u hordama, a udavala se dva puta.

Osim što je pjevala, glumila je u preko 30-ak filmova, od kojih je jedan čak dobio Oskara pa su joj se nakon njega otvorila i vrata svjetske kinematografije. No, svijet ju je i prije toga dočekao raširenih ruku. Naime, kada je bila mlada pobjegla je od strogog oca u Pariz i tamo je živjela neko vrijeme. Tamo su joj se toliko udvarali da je to graničilo s opasnim, a jedan monarh je bio toliko zaljubljen u nju da ju je skoro oženio.

Birthday wishes are going out to Mark of the Devil star Olivera Katarina!




A post shared by Arrow Video (@arrowvideo) on

Neki su se muškarci čak pokušali i otrovati zbog njene neuzvraćene ljubavi, a dramatično joj je bilo i u brakovima. U prvom braku s kazališnim kritičarem Vukom Vučom nije bila sretna pa ga napušta, da bi nakon tog braka završila u vezi s filmašem  Ratkom Draževićem što joj otvara mnoga vrata u svijetu filma. Ipak, ni s njim nije zadovoljna pa ga nakon sedam godina također napušta i udaje se za tadašnjeg potpredsjednika Beograda Miladina Šakića. Iz braka s Miladinom dobila je sina Manea. No, sreća nije dugo trajala. Kada je Mane imao samo sedam mjeseci Miladin je preminuo od posljedica nesreće.

Nakon toga nastavila je svoj život i karijeru, no s mnogim usponima i padovima. Neko vrijeme je živjela sa sinom u Americi kako bi se prehranila, a prošle su se godine mediji raspisali o tome kako prodaje namještaj da bi preživjela. Ona je to javno priznala te je rekla kako jednostavno nema kako platiti režije.

Za mnoge  bila je i ostat će najveća diva ekrana.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.