Foto: Admir Buljubašić/CROPIX

‘UZIMAO SAM DROGU DA MI BUDE DOBRO’ Bivši pjevač Bijelog dugmeta iznenadio priznanjem o paklu ovisnosti

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

Mladen Vojičić Tifa, najpoznatiji kao nekadašnji pjevač grupe Bijelo dugme, ovih dana bilježi svoj prvi viralni video na društvenoj mreži TikTok. Ipak, nije riječ o novoj pjesmi, već o priznanju koje je dao medijskoj kući Balkan.info.

Tifa je, naime, progovorio o mračnom razdoblju svog života u kojem je uzimao opijate.

“Ranije sam pio da mi bude dobro. Uzimao sam drogu da mi bude dobro. Kakav pakao? To je samo kod budala. Nikada se ne kajem nijednog svog postupka. Znam da je život samo jedan. U mom slučaju je jako bitno da ja to sve radim od srca. Čim počneš koristiti mozak, onda ti kalkuliraš, a ja sve radim spontano i refleksno”, ispričao je.

Pjevač nikad nije sakrivao da se bori(o) s ovisnostima. Godine 2007. bio je na odvikavanju u Beogradu. Priznao je tada da mu je od svega najteže bilo priznati samom sebi da ima problem. Dodao je i da su se ružne stvari za njega počele lijepiti nakon što je postao frontman Bijelog dugmeta.

Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.