fbpx
Ilustracija: Pixabay

‘UZBUĐUJE ME POMISAO DA ME UBIJE BORILAČKIM ZAHVATIMA’ Hrvat opisao vlastite šokantne fantazije s kojima se bori od puberteta

Autor: Dnevno.hr

Prije nekoliko godina ugledni psihijatar Goran Arbanas objavio je istraživanje o seksualnim poremećajima Hrvata. Arbanas je rezultate objavio u časopisu “Socijalna psihijatrija“. U istraživanju je otkriveno kako je seksualna disfunkcija, odnosno poremećaji koji ometaju zanimanje ili sposobnost za spolni odnos dijagnosticirana kod 66,3 posto ispitanika.

Od parafilija, kod žena je dijagnosticiran jedan slučaj fetišizma, dok je kod muškaraca dijagnosticirano tri slučaja ekshibicionizma, jedan slučaj pedofilije i jedan slučaj višestrukog poremećaja seksualnih sklonosti.

Parafilija ili patološka seksualna sklonost definira se kao iskustvo intenzivne seksualne uzbuđenosti koju uzrokuju atipični predmeti, situacije, fantazije, ponašanje ili pojedinci.


Ranija istraživanja pokazala su da je učestalost seksualnih disfunkcija u Hrvatskoj slična onoj u drugim zemljama širom svijeta i pokazuje visoke vrijednosti,  javlja se otprilike kod trećine žena i petine muškaraca, ali je samo malom broju njih taj problem medicinski utvrđen. Arbanas pretpostavlja da je razlog tome što mnogi ne potraže pomoć.

No, kako parafilija zapravo izgleda, opisao je jedan Hrvat koji je u ranim dvadesetima odlučio potražiti pomoć preko Foruma. Svjestan svog problema, detaljno je opisao s kakvim se mislima nosi.

“Fantaziram i o smrti uzrokovanoj napadom životinja, tijekom seksa s njima”

“Od svoje 13. godine imam ekstremne seksualne fantazije koje su se samo pooštravale u sadržaju i obimu. Uzbuđuje me pomisao da bi mene, ili veću skupinu ljudi, netko privlačan (bilo kojeg spola) ubio borilačkim zahvatima. Ponekada su imaginarni izvršitelji tih činova djeca. Također, fantaziram i o smrti uzrokovanoj napadom životinja, tijekom seksa s njima”, pojasnio je Hrvat i istaknuo da nikada nije ništa od svojih fantazija  pokušao ostvariti, ali da je činjenica da ga normalan seks ne privlači.

Potom je opisao drugi dio ove teške situacije. “Već niz godina sam mišljenja da nisam dostojan živjeti s drugim ljudima, da sam u mnogo pogleda roba sa greškom.”, naveo je i opisao da je rođen kao invalid zbog oštećenja na mozgu te da se već naručio kod psihijatra.

Forumaši nisu osudili ono što im je mlađi Hrvat otkrio, već su mu pokušali pomoći raznim savjetima uz naglasa da se obrati psihijatru ili psihologu, stručnjacima za ovakva stanja.

“Meni je jedna poznanica (psihologinja) rekla kad sam imao paranoje sa svih strana i nisam kužio koji “K” mi se događa da imam pravo na svoje misli i da se ne opterećujem što mislim, jer su tak i tak u mojoj glavi i nikome ne štete. To mi je bilo veliko olakšanje u tom bezumlju”, napisao je drugi forumaš.
Inače, najpoznatiji primjeri parafilija su pedofilija, zoofilija, voajerizam, ekshibicionizam, froterizam, sadizam i mazohizam. Liječenje se sastoji u tome da se osobu poduči izbjegavati situacije koje provociraju ovakvo ponašanje. Uz to potiče se uključivanje zrelih seksualnih veza i odnosa. Ukoliko osjećate da se sa svojim mislima ne možete nositi, svakako se obratite liječniku opće medicine, koji će vas dalje usmjeriti kako bi riješili svoj problem.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.