FOTO: Pixabay

USPJEVA I AMATERIMA! Kiseli krastavci za dva dana: Odmah ih pripremite

Autor: Dnevno

Kiseli krastavci mnogima su omiljen prilog jelima.

Ljeti su uglavnom na dohvat ruke oni svježi, no ako ne možete utažiti želju za kiselim krastavcima, i tome se može lako doskočiti. Pazite da krastavci koje želite ukiseliti ne budu duži od 12 centimetara – njih je bolje koristiti za salate. Birajte manje krastavce, dobro ih operite i poslažite u staklenku.

Potrebno vam je:

– kilogram domaćih krastavaca

– 1 – 2 dcl alkoholnog octa

– žlica soli

– grančica kopra

– nekoliko zrna papra

– pola litre vode

Priprema:

Spomenute začine stavite u tekućinu i sve zajedno prelijte preko krastavaca. Staklenku poklopite tanjurićem i stavite na osunčano mjesto, primjerice na rubni dio nekog prozora i ostavite da odstoji dva dana.

Kada krastavac malo promijeni boju, spreman je za put do vašeg tanjura.

NE NASJEDAJTE! Kako prepoznati domaći češnjak? Evo najvažnijih savjeta: Prepišite ih

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.