Upoznajte najpoznatijeg svjetskog golaća!

Autor: Ž. V.

Fotku je napravio prijatelj mojih roditelja, fotograf Kirk Weddle i to mu je bio prvi veliki posao. Zahvaljujući tom omotu Nirvanina albuma čitav je svijet vidio moj penis – kaže Spencer Elden.

Znate li tko je Spencer Elden? Tog 20-godišnjaka zasigurno ne biste prepoznali, međutim, malo tko nije vidio njegovu golišavu fotografiju na naslovnici kultnog albuma grupe Nirvana „Nevermind“. Slatki četveromjesečni dječačić koji pliva u bazenu pogledavajući na novčanicu dolara zakačenu za udicu u međuvremenu je narastao i nedavno je proslavio svoj 20. rođendan. Spencer je talentirani ilustrator i član skaterske zajednice. Poznatiji je pod nadimkom „Nirvanina beba“ i veliki je fan tog benda. Međutim, mladi umjetnik koji jedva nekako krpa kraj s krajem, za svoju slavnu fotografiju nije dobio – ni prebijenog novčića. Njegovi su roditelji, naime, studirali s fotografom Kirkom Weddleom, učinivši mu uslugu kad mu je uletio prvi ozbiljniji posao.

– Kirk je jednom nazvao moje roditelje i rekao im da je dobio priliku za veliki posao i kako mora uslikati neko dijete pod vodom. Moji starci su mu rekli nek slobodno pofotka mene. I tako je nastao taj cover zahvaljujući kojemu je čitav svijet vidio moj penis – kaže Spencer koji je još prije nekoliko godina izjavio kako se zbog svega osjeća kao najveća svjetska pornozvijezda. U međuvremenu se naviknuo da u svakom CD shopu nailazi na svoju golišavu sliku iz najranijeg djetinjstva.
Spencer je sudjelovao u nekoliko reizdanja slavne fotke iz bazena (kao 7-godišnjak, 17-godišnjak i 20-godišnjak). No, za razliku od originala svaki je put na sebi imao – kupaće gaćice. Fotograf Kirk Weddle izjavio je kako bi napravio još jednu Spencerovu golišavu fotografiju u bazenu, u istoj pozi kao i prije gotovo 20 godina.

– Rado bih napravio tu fotku. Sad je Spencer dovoljno odrastao da sam može odlučiti želi li se fotkati gol – kaže Weddle. Sad se još samo čeka Spencerov odgovor.

Inače, Facebook je nedavno zbog golotinje cenzurirao tu kultnu, dva desetljeća staru naslovnicu Nirvanine ploče „Nevermind“. Zanimljivo, ta „sporna“ fotografija golog djeteta nalazi se na profilu službene stranice obožavatelja Nirvane na Facebooku kao i na mnogim drugim stranicama posvećenim Nirvani i albumu Nevermind.

Autor:Ž. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.