fbpx
Foto: Twitter/Mak Sham

UMJESTO ROMANTIČNOG VIKENDA, POD NA ‘TUĐMANU’: Stotinu Britanaca ostavljeno u Zagrebu da se snađu sami

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Stotinjak Britanaca odlazak na romantični vikend u Dubrovnik neće tako lako zaboraviti. Nije bilo romantike, uživanja u predivnom okruženu i hrani, već prava muka koju su proživjeli zahvaljujući aviokompaniji Wiz Air, koja je svoje putnike ostavila u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Slutilo je da nešto neće biti u redu još dok su čekali polazak. Daily Mail donosi priču Benna Halla koji je htio suprugu odvesti na romantični izlet u Dubrovnik.Umjesto lijepog vikenda, dobili su spavanje na podu aerodroma.

“Najprije nam je rečeno da polijetanje iz Lutona kasni tri sata jer u zrakoplovu nema kapetana niti osoblja. Zatim su poručili da su povukli osoblje sa slobodnih dana. Već tada smo shvatili da je situacija loša, pogotovo za neke koji su imali zakazane usluge, poput unajmljivanja automobila”; rekla je jedna od putnica.


Dodala je da je pilot, kad su konačno poletjeli, rekao da zbog vjetra neće moći sletjeti u Dubrovnik nego u Split. No, pet minuta kasnije obratio im se putem razglasa rekavši kako ni to nije opcija jer je splitski aerodrom zatvoren.

“Poručili su nam da ćemo sletjeti u Zagreb te da će biti osiguran prijevoz za nas do Dubrovnika”, ispričala je jedna putnica.

Uslijedio je novi šok. Wizz Air poslao im je poruku isprike u kojoj su rekli da od autobusa neće biti ništa, te da se moraju sami snaći. I tada je krenula prava agonija.
Mnogi od putnika koji nisu bili u stanju pronaći smještaj bili su prisiljeni spavati u Zračnoj luci, a neki su uzeli taksije koje su im naplatili oko tisuću eura od Zagreba do Dubrovnika. Među gostima je bilo majki s novorođenom djecom koja su plakala, a ljudi spavali na podu.

Poduzetnik Mark Sham za sebe i djevojku morao je kupiti novu kartu koju su platili 350 eura.Šokirala ga je činjenica da kompanija s njima nije uopće komunicirala. Bijesan zbog načina na koji je aviokompanija reagirala, odlučio je sve objaviti na društvenoj mreži, no osim isprike te obećanja za mogućom djelomičnom refundacijom nastalih mu troškova, ništa drugo nije dobio, osim uništenog vikenda.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.