Foto: Instagram

UMA THURMAN ŠOKIRALA SVIJET: ‘Bila sam jedina klinka u sobi…Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi…’

Autor: T.Š.

Glumica Uma Thurman šokirala je i rastužila javnost diljem svijeta, nakon što je otkrila kroz što je prošla kao tinejdžerica. Nažalost, i ona je bila žrtvom starijeg muškarca, zbog kojeg je morala donijeti tešku životnu odluku.

“Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi…”, početak je mučnog Uminog svjedočanstva koja je kao tinejdžerica glumica u Europi gdje je zatrudnila sa starijim muškarcem. Nakon razgovora s obitelji, donesena je odluka – Uma će otići na abortus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman)

Stravičnu sudbinu američka glumica otkrila je u kolumni koju je napisala za Washington Post, a povodom početka provođenja novog zakona o abortusu po kojem su pobačaji zabranjeni nakon šestog tjedna trudnoće u Americi, čak i u slučaju incesta ili silovanja.




Imala sam 15 godina kada sam započela glumiti, radeći u okruženju u kojem sam bila jedina klinka u sobi. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnjela sa znatno starijim muškarcem. Živjela sam putujući od grada do grada, daleko od svoje obitelji, tek sam započinjala svoj posao. Pokušavala sam shvatiti što da napravim. Željela sam zadržati dijete, ali kako?”, napisala je glumica te istaknula da jo je pobačaj bio jedna od najtežih odluka u životu.

 “Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi”, poručila je glumica.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman)

Glumica ima kćer Mayu i sina Levona koje je dobila u braku s glumcem Ethanom Hawkom, te  kćer Lunu, koju ima s bivšim zaručnikom Arpadom Bussonom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman)

Spominjući teksaški zakon kojim se zabranjuje abortus ona je napisala kako se radi o krizi ljudskih prava. “Taj zakon diskriminirajući je spram onih koji su u ekonomski nepovoljnom položaju. Tužna sam i zbog toga što se zakonom građani suprotstavljaju jedni drugima, stvarajući nove osvetnike koji će loviti ove žene koje su u nepovoljnom položaju, uskraćujući im izbor o neimanju djece o kojoj nisu sposobne brinuti se ili gase njihove nade u buduću obitelj koju bi mogli odabrati”, zaključila je Uma Thurman.

Foto: Screenshot/Instagram

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.