
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Tjestenina s umakom od rajčice je lagan i ukusan obrok za koji vam je potrebno svega nekoliko namirnica.
Sastojci:
400 g tjestenine (na primjer, špageti, penne, farfalle)
1 konzerva pelata (400 g)
1 veća glavica luka, sitno nasjeckana
2-3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslinova ulja
1/2 žličice sušenog origana
1/2 žličice sušenog bosiljka
sol i papar po ukusu
parmezan ili drugi sir po želji (za posipanje)
svježi peršin (za dekoraciju, po želji)
Priprema:
Stavite veliki lonac vode na štednjak, posolite je i pustite da prokuha. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane staklast, otprilike 3-4 minute. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga još 1-2 minute, dok ne zamiriše. Dodajte pelate u tavu i koristite kuhaču da ih malo zgnječite. Dodajte sušeni origano, sušeni bosiljak, sol i papar po ukusu. Promiješajte sve sastojke. Smanjite vatru na nisku i pustite da se umak kuha oko 15-20 minuta, povremeno ga promiješajte. Umak će se zgusnuti i postati bogatiji okusom. Dok se umak kuha, stavite tjesteninu u kipuću slanu vodu i kuhajte je dok ne bude al dente. Zatim je ocijedite. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice i lagano promiješajte kako bi bila prekrivena umakom. Po želji, pospite svježim peršinom i parmezanom prije posluživanja.
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’
Sladoled za hladnije dane: Spoj vanilije i zanimljivih začina za idealan blagdanski ugođaj
Iznenadit ćete se odgovorom na pitanje rade li bolju rakiju Srbi ili Hrvati