Ukusan omlet: Za najvažniji obrok u danu

Autor: T.Š./7Dnevno

Sastojci:

3 jaja
2-3 kriške šunke (narezane na kockice)
1/2 šalice naribanog sira (npr. cheddar, gouda ili parmezan)
1/2 šalice narezanih tikvica
2 žlice maslaca ili ulja
sol i papar po ukusu
svježi začini po želji (npr. peršin ili vlasac)

Zapečena tjestenina s mesom, gljivama i sirom je savršen odabir za početak tjedna

Priprema:

Umutite jaja u zdjeli te ih posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslac ili ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte narezane tikvice i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju i postanu blago zlatnosmeđe. Dodajte narezanu šunku i pržite je zajedno s tikvicama još nekoliko minuta dok šunka ne postane lagano hrskava i zlatnosmeđa. Smanjite vatru i izlijte umućena jaja preko tikvica i šunke u tavi. Pospite naribani sir po vrhu jaja. Pokrijte tavu i kuhajte omlet na laganoj vatri dok jaja ne budu čvrsta na vrhu i sir se ne rastopi. To obično traje 2-4 minute.

Koristite lopaticu da nježno presavijete omlet na pola, tako da sir bude između dviju polovica. Pustite omlet da se kuha još nekoliko minuta dok ne postane čvrst, ali unutarnji dio mora ostati sočan. Poslužite omlet topao, posut svježim začinima po želji. Prilagodite ga vlastitom ukusu dodajući paprike, gljive ili luk.




Autor:T.Š./7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.