
Zapečena tjestenina s mesom, gljivama i sirom je savršen odabir za početak tjedna
Mesna štruca je ukusno jelo koje se lako priprema te dolazi u raznim varijacijama diljem svijeta, a idealan je obrok za cijelu obitelj.
Sastojci:
50 dag mljevenog mesa (svinjetine)
1 jaje
2 kriške kruha namočene u mlijeko (ili 1 staro pecivo)
1 glavica luka
sol
papar
mljevena crvena paprika
krušne mrvice
mast ili ulje
Priprema:
Kruh (ili staro pecivo) namočite u mlijeku. Neka kratko stoji, potom ga dobro ocijedite. Sitno
nasjeckajte luk i pomiješajte ga s mljevenim mesom. Dodajte kruh, začinite solju, paprom i
mljevenom crvenom paprikom. Sve dobro izmiješajte i oblikujte u duguljastu štrucu. Štrucu
uvaljajte u krušne mrvice. Položite je u namašćenu posudu za pečenje i malo pokapajte
uljem. Pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva. Potkraj malo pojačajte
temperaturu da štruca lijepo porumeni.
Zapečena tjestenina s mesom, gljivama i sirom je savršen odabir za početak tjedna
Mekan i sočan kolač od kukuruzne krupice: Poput svilenog oblačića koji se topi u ustima
Čokoladni mousse: Fantastičan desert od pet sastojaka
Ukusna piletina s rižom u neobičnom, osvježavajućem umaku