Foto: Facebook/Meri Cetinić

U bivšoj državi bila je najtraženija pjevačica, a danas ova Hrvatica živi s teškom boli

Autor: I.D.

Domaća pjevačica Meri Cetinić glazbenu je karijeru započela još kao tinejdžerica kad je imala samo 14 godina. Ova 70- godišnjakinja je sa Slobodanom Kovačevićem osnovala bend More u kojemu je nastupala do kraja 1978. godine, kada je započela svoju uspješnu solo karijeru.

‘Ne postoje veća životna zadovoljstva’

Tijekom osamdesetih godina bila je jedna od najtraženijih pjevačica na prostorima nekadašnje države, a 1981. i 1982. godine proglašena je i pjevačicom godine.

Foto: Ranko Suvar

“Kad ne bih pjevala, ne bih znala što ću sama sa sobom. To sam osjetila za vrijeme onih pauza. Meni je pjevanje smisao života. A kad kao pjevačica budeš i priznata, onda po meni, ne postoje veća životna zadovoljstva”, izjavila je Meri jednom prilikom.

Neke od njenih najpoznatijih pjesama su ‘Potraži me u predgrađu’, ‘Samo simpatija’, ‘Ti si moj san’, ‘Gdje god pođeš’ i mnoge druge.

Osvanula nostalgična fotografija Meri Cetinić iz njenog stana u Zagrebu: ‘Eh, mladosti’

Što se tiče njenog privatnog života, o njemu se malo zna osim da je s 23 godine rodila kćer Ivanu i da je bila samohrana majka.
“Kratko je trajao moj brak u koji sam ušla trudna s 23 godine jer sam mislila da to tako treba ići, onako starinski. Našu kćer sam odgojila sama”, rekla je Meri svojedobno.

Kasnije se nije udavala

U bračnu luku kasnije nikad nije uplovila, a jednom prilikom je izjavila i da joj je glazba bila važnija.

‘Bila sam u životu u situacijama kad je trebalo odlučiti hoću li se udati, pripasti samo jednoj osobi. Glazba bi uvijek prevagnula, bila mi je važnija. Zapravo, problem je u tome što treba naći osobu koja će te stalno slijediti, a to je muškarcu malo problematično, što ja razumijem’, rekla je jednom prilikom.
Kći Ivana je od nje naslijedila talent za glazbu, a 2014. godine su čak zajedno snimile i album ‘Dozvoli mi’.

Naime, sedam godina kasnije, Ivana je preminula nakon borbe s opakom bolešću.

Glazbena diva Meri Cetinić objavila emotivan status posvećen kćeri: ‘Sad su tvoje riječi i stihovi s nama…’

“S neizmjernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučer u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja prekrasna poetska duša, puna ljubavi i nježnosti, veliki glazbeni talent, humor činile su naš život sretnim, prepun ljubavi…

Opaka bolest je prijetila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspjele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvijezdama, a tvojoj neutješnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano ‘Mami, I love you’ odzvanjat će u mom srcu zauvijek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi”, oprostila se glazbena diva tada od svoje voljene kćeri.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.