Boris Kovacev / CROPIX

‘Zlatni studio 2019’: ‘A-strani’, Robertu Ferlinu i ‘Osmom povjereniku’ za najbolji film i najbolju glumicu

Autor: Dnevno

Na Hrvatskoj radioteleviziji uz izravan prijenos na HTV1 dodijeljene su nagrade ”Zlatni studio” Jutarnjeg lista.

Čitatelji su odlučili – i HRT nagradili s 4 nagrade.

Nagradu ”Zlatni studio” u kategoriji TV zabava – osvojila je emisija ”A-strana”!

 – Hvala našem autorskom timu, sjajnim glazbenicima i čitavom timu – rekao je Duško Ćurlić, istaknuvši  kako je to već druga nagrada Zlatni studio – i nagrada je svih onih koji stoje i iza kamera, te nagrada izvrsnih mladih glazbenika koji ”nose” A-stranu treću sezonu, dok se Ivan Vukušić – osvrnuo kako A-strana upravo nastaje u studiju 10 – iz kojega se emitira i prijenos dodjele nagrade – te su obojica zahvalili što je A-strana u istom studiju i pozlaćena.

Zlatni studio za radijski glas godine osvojio je Robert Ferlin (Radio Rijeka, HRT) koji je primajući nagradu izjavio ”Prošle godine nisam dobio nagradu pa mi je kćerkica rekla da nisam dobro namjestio osmijeh “drago mi je zbog kolegice”. Eto, ove godine sam ga spremio, ali nije mi trebao. Hvala Jutarnjem listu što podržavaju nagradu, hvala mojim roditeljima i damama zbog čijeg sam ignoriranja ovdje!”

Nagradu za najbolji film dobio je film ”Osmi povjerenik”, a nagradu za najbolju žensku filmsku ulogu iz istog je filma ponijela glumica Nadia Cvitanović.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) dobila je najviše nominacija – 10 od ukupno njih 20, u ovogodišnjoj utrci za nagradu.

Nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu drugu godinu zaredom dodijelio je Jutarnji list. Pod motom “Najbolji biraju najbolje”, nagradu našeg najstarijeg televizijskog tjednika, čiji je prvi broj tiskan još 3. travnja 1964. godine, dodjeljuju čitatelji, a za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine.

Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je do pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svom odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike. Konkurencija je u svim kategorijama bila iznimno jaka, a stručni žiri odabrao je najbolje od najboljih za proteklu godinu.

Petar Grašo, Jelena Rozga, Vatra, Massimo, Nina Badrić u magičnim aranžmanima Ante Gele izveli su svoje, i ne samo svoje, najveće hitove, a kroz svečanost je vodio voditeljski dvojac Daniela Trbović i Frano Ridjan, dok je urednica prijenosa bila Tanja Tušek.

Hrvatska radiotelevizija čestita svim pobjednicima, kao i nominiranima za nagradu ”Zlatni studio”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.