Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

SPOMINJALA ‘ZLICE’! Ljiljana Saucha se vratila na HRT i progovorila o odlasku: ‘Rečeno mi je da za mene više nema mjesta’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Legendarni HRT-ovi voditelji vratili su se na male ekrane i to kroz novu emisiju Zlatna liga koja će se emitirati utorkom, srijedom i četvrtkom na prvom programu HRT1 u prijepodnevnim satima. U prvoj epizodi doznali smo da će emisiju voditi neka od najvećih imena HRT-a Mirjana Rakić, Božo Sušec, Vladimir Rončević, Ivana Prohić, Drago Celizić, Ksenija Erker, Nada Šurjak, Drenislav Žekić, Zvonko Varošanec i Ljiljana Saucha.

Svaku emisiju vodit će po dva voditelja “zlatne generacije” 65+, a u prvoj epizodi voditelji su se prisjetili svojih ranijih dana na HRT-u i otkrili  što danas rade, odnosno koliko su aktivni u mirovini.

Voditelji nisu skrivali uzbuđenje zbog povratka na male ekrane, baš kao ni najmlađa voditeljica “Zlatne lige” Ljiljana Saucha, koja se prisjetila dana kada joj je rečeno da više neće biti pred malim ekranima, a otkrila je da se u mirovini preporodila.

“Prije dvije godine  jedna su se vrata zatvorila, a sad nakon 24 mjeseca nova su se otvorila. Ali što se dogodilo,  vjerojatno znaju naši gledatelji, vi isto tako, ali mogu ponoviti. Odradila sam svoju šihtu voditeljice i urednice u četvrtak navečer. Nitko mi ništa nije govorio. U petak, nije prošlo ni 24 sata, nazvana sam oko tri sata, nazvana sam telefonom i rečeno mi je da za mene više nema mjesta da vodim emisiju jer da traže nova mlada lica. Ja sam imala dovoljno u ovom prijelaznom razdoblju za žene, 37 godina radnog staža, 64 godine života i otišla sam u mirovinu, preporodila sam se”, rekla je Ljiljana u emisiji.

Podsjećamo, prilikom odlaska s HRT-a, Saucha je vjerovala kako se nakon gotovo 37 godina zauvijek oprostila od HRT-a.

“Zbogom! Nakon gotovo 37 godina u radnom odnosu i pet honorarnih, zauvijek zbogom HRT-u. Zahvaljujem svim dobrim dušama na suradnji, a zlicama – hvala što ste me učinili jačom”, napisala je tada na društvenim mrežama.

Ljiljana Saucha na HRT je došla 1979.- godine i to kroz audiciju za najavljivačicu. Vodila je serije programa za djecu Moja ulica, Nedjeljno prije podne za djecu, Ljiljana i ostali te radila u razmjeni domaćeg programa. Također, radila je i kao novinarka u Zagrebačkoj panorami. U Mozaičnom programu od 1984. bila je novinarka, voditeljica i jedna od urednica (emisije kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas).




Bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna, kao i voditeljica TV aukcije. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000., a zatim i gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. bila je u redakciji kulture.

Ljiljanu ćemo gledati u novoj HRT-ovoj emisiji u duetu s kolegom Božom Sušecom, a prvi gosti koji dolaze u emisiju su sjajni glumci Otokar Levaj i Nada Abrus.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.