A. Ivanković

Slavonski katolički vjernici dobivaju svoj film: ‘Naša Gospa Bapska’ uskoro na malim ekranima

Autor: Dnevno.hr

Na blagdan Male Gospe u produkciji Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, a uz potporu Đakovačko-osječke nadbiskupije i župe Sv. Juraja mučenika iz Bapske započelo je snimanja 52-minutnog dokumentarnog filma “Naša Gospa Bapska”.

“Započeli smo filmski projekt s kojim želimo predstaviti kroniku događanja kroz povijest, kao i povijest Crkve Blažene Djevice Marije na Bapskoj. Snimanje ćemo provoditi na autentičnim mjestima, zabilježiti izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora te ih i približiti katolicima i laicima otvorenog duha koji žele spoznati snagu vjere i dobročinstva.

U produkciji udruge većsu snimljeni dokumentarni filmovi o marijanskim svetištima u Ilači i Aljmašu koji su višestruko nagrađivani. Film “Naša Gospa Bapska” snimat će se najsuvremenijom filmskom tehnikom tako da će po završetku biti spreman za prikazivanje na domaćim i stranim festivalima i televizijama. Scenarist i redatelj filma je Branko Ištvančić, koji je za svoje filmove pobrao veliki broj domaćih i inozemnih nagrada”, navodi producent fima Antun Ivanković.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.