Foto: YouTube, narodni

NEZABORAVNI DEBAKL: Marko Tolja opet postaje voditelj, osam godina nakon emisije kojom je razbjesnio gledatelje

Autor: T. Š.

Osam godina nakon što je na jedan dan postao voditelj i izazvao veliki medijski skandal, riječki glazbenik Marko Tolja vraća se voditeljskom poslu, ovog puta uz Nives Ivanišević kao suvoditeljicu.

Par će na narodnom voditi “Living Room Acoustic”, emisiju koja u goste dovodi poznate domaće glazbenike. “‘Ona će biti glavna, a ja ću više biti zadužen za glazbeni dio. Mislim da smo zadatke odlično podijelili u samom startu. Nives je top, simpa, cool, nepretenciozna”, hvali Marko Tolja novu kolegicu.

“Pozitivna trema je uvijek prisutna, mora biti, i kada imam koncerte, a pogotovo kada radim nešto što nije sasvim my cup of tea. Veselim se svakom gostu, druženju, pjevanju i nadam se da ćemo publici ponuditi nešto friško i zabavno”, poručuje Tolja te objašnjava što ga je nakon neugodnog iskustva otprije osam godina nagnalo da se vrati voditeljskom poslu.

Foto: narodni

“Ovo nije klasični voditeljski angažman. Ja sam zapravo neko smetalo koje će Nives i našim gostima stvarati dodatne probleme u komunikaciji. Tu sam da bih svoje kolege podsjetio na neka zajednička druženja, da nešto zajedno otpjevamo, možda i da izvučem neke detalje o njihovoj karijeri kojih se ni oni sami ne bi sjetili. Uglavnom, sve je usko vezano uz glazbu, sjedim za klavirom i osjećam se kao doma. Tako ću se i ponašati, opušteno”, najavio je Tolja.

A što se dogodilo prije osam godina na HTV-u?

Foto: YouTube

Prije osam godina, Tolja je prvi put zaplivao voditeljskim vodama, no njegov debi nije prošao najbolje – emisija “Hit show Marka Tolje” na HTV-u mu je otkazana nakon samo jedne epizode.

Projekt je tada proglašen “najgorom emisijom ikad”, a na nožu su bili očajan scenarij (kojeg su napisali Joško Lokas i Ivan Šarić), nesnalažljivi voditelj i – preskupa emisija.

Danima se pisalo o tome kako je Tolja neprimjereno pričao s gošćama Barbarom Kolar i Danielom Trbović, a potonja mu je, šokirana njegovim ponašanjem i odbrusila te ušla u TV povijest. “Meni mlijeko krene kad te gledam”, odgovorila mu je Trbović nakon što joj se pokušao upucavati. “U kakvu sam ja ovo emisiju došao?!”, u jednom se trenutku zapitao gost Vinko Brešan.




Upitan scenarij doveo je te 2013. do toga da je Tolja, u javnosti percipiran kao pristojan i kulturan mladić, komentirao Severinin kućni video uradak, pričao o osjemenjivanju krava te, među ostalim, zaključio: “Nisam spavao s Rozgom. Još!”.

Nakon što je “Hit show Marka Tolje” ukinut nakon samo jedne epizode, s državne televizije su poručili: “Odlukom programskog vodstva HTV-a emisija Zabavnog programa ‘Hit show’ neće se nastaviti emitirati. Programsko vodstvo smatra da emisija nije opravdala očekivanja”.

Kreativno vodstvo Toljine emisije tada se nije slagalo s poraznim kritikama koje su dobili. “Htjeli su nešto novo, moderno i urbano, a mi smo im to pružili. I ne vidimo u čemu je problem. Dobili su što su tražili: provokativan show o kojem se pričalo, ali to im je očito bilo previše”, izjavili su nakon debakla.




Potaknut medijskom hajkom, na kraju se o svemu očitovao i sam Tolja. Između ostalog, rekao je te 2013. kako su čelnici HRT-a imali dovoljno vremena da emisiju pogledaju i prije nego što je puštena u TV eter.

“Moram priznati da je to bio show, ali, nažalost, najmanje Marka Tolje. Prihvatio sam poziv biti dio emisije koja se bavi glazbom i koja će ponovo vratiti hrvatsku glazbu i njezine izvodače u primetime televizijskog etera. Apsolutno prihvaćam sve konstruktivne kritike na moj voditeljski debi i smatram da je moj doprinos ovom projektu u tom smislu mogao biti bolji te je bilo prostora za napredak u daljnjim emisijama. Nažalost, tu šansu nismo dobili. Umjesto toga, cijeloj ekipi showa serviran je presedan – ukidanje projekta nakon samo jedne emisije, a meni osobno i medijski linč!”, napisao je tada Tolja.

“U svim medijskim natpisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT. Osobno ne shvaćam kako je uopće moguće da je show, od kojega sada neke odgovorne osobe na televiziji dižu ruke i zgražaju se nad njim, emitiran. (…) Smatram da su svi odgovorni imali dosta vremena da se očituju i da se, na kraju krajeva, spriječi emitiranje ako ‘show nije opravdao očekivanja’, kako stoji u priopćenju HRT-a”, izjavio je prije osam godina.

 

Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.