fbpx
Foto: HRT

NAPETU ‘POTJERU’ OBILJEŽILO GOSTOVANJE POZNATOG PIJANISTA: Pitanje o prvoj gardijskoj brigadi HV-a zaključilo pobjedu natjecatelja

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Joško Lokas vodio je svoju četristotu emisiju ‘Potjere’, koju je obilježilo gostovanje našeg proslavljenog pijanista, koji nije znao odgovor na pitanje o Mozartu, ali i pobjeda nad lovcem Krešimirom Sučevićem Međeralom.

Aljoša, Mario i Goran su u večerašnjoj emisiji kviza Potjera u završnoj igri osvojili 56.000 kuna.

Aljoša Jurinić je inače proslavljeni hrvatski pijanist koji se u Potjeri natjecao i ranije, a svima je za oko zapela prva minuta njegovih pitanja kada nije znao odgovor na pitanje iz svoje struke.


“Koje je slavno Mozartovo djelo završio Franz Xaver Süssmayr”, glasilo je pitanje, a pijanist je ponudio odgovor Čarobna frula. dok je točan odgovor  bio Requiem. Na kraju je u prvoj minuti uspio osvojiti iznos od 17.500 kuna.

Osim Aljoše, umirovljeni pukovnik hrvatske vojske Mario isto se ranije natjecao u kvizu, dok je Goranu ovo bio deveti put u popularnom kvizu.

Ekipa je u završno potjeri odgovorila točno na 18 pitanja, a do pobjede ih je dijelilo par Krešinih ‘kikseva’.

“Kojim četveroslovnim grecizmom nazivamo nakupljanje tekućine u međustaničnom prostoru u tijelu”, bilo je pitanje na koje Krešo ni natjecatelji nisu znali točan odgovor, a koji je glasio edem.

Krešo je netočno odgovorio na pitanje: “Prva gardijska brigada su Tigrovi, druga Gromovi, treća Kune, a četvrta?” Lovac je rekao Pume, a natjecatelji su ponudili točan odgovor: Pauci. Lovcu je  vrijeme isteklo na 16. pitanju te su natjecatelji osvojili 56.000 kuna.
Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.