Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon sedam godina HRT ukida jednu od omiljenih emisija, a tek kada doznate RAZLOG!

Autor: dnevno.hr

Čini se kako više nećemo gledati popularnu emisiju “Vrtlarica” koju vodi Kornelija Benyovsky Šoštarić i to nakon sedam sezona na HRT-u!

Kako je Novom listu potvrdio neslužbeni, ali dobro informirani izvor, trenutno se snimaju nove epizode, no nakon što se one emitiraju, “Vrtlaricu” više nećemo gledati. Razlog je, kako pišu, bizaran.

Poznato je da uz voditeljicu u kreiranju emisije sudjeluje i njen suprug Nino Šoštarić, koji je serijal snimao, režirao i sudjelovao u izradi špice. Oboje su zaposlenici HRT-a, a Nino Šoštrić je zbog vrtlarice imao i aneks ugovora o radu. Aktualna čelna garnitura HRT-a ukinula je anekse, a Šoštarić je premješten iz odjela  redatelji, realizatori u odjel tehnike pogon snimatelji. Šoštarić je bio spreman režirati serijal i dalje i bez aneksa, no nije dobio dozvolu nadređenih. Navodno mu je odgovoreno kako serijal može dalje ići, no s bilo kojim drugim redateljom.

”Sadašnje programsko vodstvo HRT-a i dalje razmatra mogućnost nastavka emitiranja spomenute emisije, koja će u međuvremenu dobiti stalnu tjednu rubriku u okviru popularne i gledane jutarnje mozaične emisije »Dobro jutro, Hrvatska« HRT-a čime će teme o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu dobiti dodatan, zapažen prostor”, stoji u priopćenju HRT-a koje su poslali Novom listu. Tako su i sami priznali kako popularne “Vrtlarice” više neće biti u obliku u kojem smo je navikli gledati.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.