KRASNODAR PERSUN/HRT

Najveća izraelska produkcijska tvrtka otkupila distribucijska prava za hrvatsku seriju Novine

Autor: dnevno.hr

Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.

Keshet International, najveća izraelska produkcijska tvrtka koja distribuira televizijski program i u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji, otkupila je distribucijska prava na svjetskoj razini za novu hrvatsku kriminalističku seriju Novine, čije se emitiranje očekuje s početkom jesenske programske sheme na Hrvatskoj radioteleviziji. „Dugoočekivanu seriju Novine gledatelji će moći vidjeti sredinom listopada na Prvome programu Hrvatske televizije“, najavio je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Miro Branković.

„Na seriju Novine naišli smo na NEM-u. Zadivila nas je kvaliteta produkcije – od naracije i režije do glavnih glumaca. Serija je veoma aktualna i univerzalna. Imajući na umu trenutačne prilike za serije koje ne dolaze s engleskoga govornog područja i naše iskustvo s njima, uvjereni smo da će Novine pronaći svoju publiku izvan Hrvatske”, izjavio je direktor nabave Keshet Internationala Sebastian Burkhardt.

„Iskreno smo uvjereni da smo s Keshet Interationalom našli zajednički umjetnički jezik te da je naš projekt na mnogo načina ostvario cilj. Mi u svojemu radu godinama pokušavamo oponašati i primjenjivati Keshetovu produkciju i razumjeti način na koji on doživljava televiziju”, rekao je producent Nebojša Taraba.

Novine su serija u dvanaest nastavaka, koju su za Hrvatsku radioteleviziju realizirali produkcijska kuća Drugi plan i producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Režiju potpisuje Dalibor Matanić, a scenarij novinar i urednik Ivica Đikić. Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnoga lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji, rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara.

Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.

U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.