Pixsell

Lustig: Ubit ću te golim rukama! Derao se ko majka pijani Russel

Autor: dnevno.hr

S druge strane slušalice čuo sam užasnut glas, dernjavu...'J...n ti mater, Ubit ću te golim rukama!'. Bile su to dramatične prijetnje, nisam se ni snašao. Kad sam shvatio o kome se radi...

Hrvatski producent Branko Lustig nije ni sanjao da će i više nakon desetljeća od ‘nemilog događaja’, knjiga novinarke Nicole La Porte, objaviti jedan neugodan trenutak njegovog života. Naime, glumačka zvijezda Russel Crowe, prijetio je smrću našem producentu zbog dnevnica njegovih asistenata.

Russell Crowe

Brango Lustig je 1999. godine doputovao u London kako bi u ulozi producenta prisustvovao snimanju s pet oskara nagrađenog ‘Gladijatora’. Već drugu noć, oko 2 sata u noći probudio je ga je telefonski poziv.

– S druge strane slušalice čuo sam užasan glas, dernjavu…’J… ti mater, ubit ću te golim rukama!’. Bile su to dramatične prijetnje, nisam se ni snašao. Kad sam shvatio o kome se radi, spustio sam slušalicu. Russel je bio pijan ko majka – ispričao je Lustig za dnevno.hr.

Isprike pristizale sa svih strana

Uznemiren glumčevim ispadom, Branko je još istu večer nazvao Russellovog agenta te mu ispričao događaj. Sljedeći dan, zatrpale su ga isprike sa svih strana.

Clooney iznimka

Ja se izvrsno slažem sa svim glumcima. Dobro, osim sa Georgeom Cloonyjem, rekao je Lustig ne želeći otkriti otkriti razlog njihovog neslaganja.

– Iz ureda agenta su se odmah ispričali. Čak me je zvao i Spielberg i izvinjavao se. Russell mi se naposljetku i osobno ispričao, a i poslao mi je jedno divno pismo koje i dan danas čuvam. Ma mi smo praktički nakon toga postali pravi prijatelji – zaključio je 77-godišnji producent.

Napomenuo je da nije istina, kako je većina medija objavila, da je Crowe bio izrazito neugodan na snimanju seta te povremeno imao i izljeve bijesa.

‘Glumci su kao djeca’

Dječja posla

‘Znate, glumci su vam kao djeca. Ako im udovoljite u malim željicama, nećete imati problema s njima.’

– Ja sam s njim nastavio surađivati u najboljim odnosima. Suradnju smo proširili i na dva nova filma; A Good Year i American Gangster. Čak me zove nadimkom ‘papa’, što puno govori o prirodi našeg odnosa, a ja sam se učlanio u njegov ragbi klub ‘Rabbit’ – osvrnuo se producent te naglasio da se prilikom posjeta Los Angelesu uvijek nađe s glumcem kao i njegovom djecom.

– Russell Crowe nije ništa lošiji od drugih glumaca. Znate, glumci su vam kao djeca; ako im udovoljite u malim željicama, nećete imati problema s njima – rekao je Branko pokazujući da opravdava očinsku figuru koju je u njemu naposljetku pronašao Crowe.

Ponašanje glumca opisano je u knjizi novinarke Nicole LaPorte koja najviše govori o trojici showbiz mogula: Stevenu Spielbergu, Davidu Geffenu i Jeffreyju Katzenbergu.

‘Gladijator’ je premijerno prikazan 2000. godine, osvojio je sedam Oscara, uključujući Croweovog za najboljeg glumca.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.