Foto: Instagram

IVANA PARADŽIKOVIĆ OPET BEZ POSLA: Dobila otkaz na Uni i prije nego li je hrvatska publika imala prilike vidjeti njenu emisiju

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Među djelatnicima Una TV u Zagrebu koji su dobili otkaz našlo se i naše poznato tv lice, ono Ivane Paradžiković. Iako smo ju nakon ”Provjerenog” trebali gledati u emisiji “Lice pravde”, to se ipak nije dogodilo.

Naime, Paradžiković je krenula sa snimanjem emisija, no iste nisu bile emitirane u Hrvatskoj te su se mogle gledati samo preko weba Une TV, ali je zbog problema u poslovanju te medijske kuće u Hrvatskoj dobila otkaz.

Jutarnji list od nekoliko otpuštenih zaposlenika i suradnika zagrebačkog dopisništva Une TV doznaje kako je došlo dvoje ljudi iz uprave i jedan pravnik te kako su otpuštenima sat vremena objašnjavali razloge njihovih otkaza. Naveli su kako je glavni razlog jer od ključnih kabelskih operatera u Hrvatskoj, A1 i HT-a, preko kojih se trebao emitirati program, već sedam mjeseci ne uspijevaju dobiti odgovor o tome hoće li ili neće dopustiti emitiranje kabelskim putem.

Oni koji su dobili otkaz, imaju otkazni rok od 60 dana, a za to vrijeme dobivat će i plaće te još taj kratak period mogu zadržati službene telefone.

Uprava Une TV tvrdi da je zbog neemitiranja programa u Hrvatskoj i izostanka planiranih prihoda od reklama u prva četiri mjeseca ove godine pretrpjela gubitak od 1,130.000,00 eura, a u prošloj godini od 2,940.000 kuna.

Dobra je vijest da u web redakciji Une TV nitko nije dobio otkaz te je zaposleno šestoro ljudi, dok je u Sektoru Programa ugašeno 11 radnih mjesta te je od devet novinara osao samo jedan. Emisija Ivane Paradžiković, usprkos pompoznoj najavi i reklami, u potpunosti je ugašena.

Iz Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske izrazili su u srijedu žaljenje zbog masovnih otkaza novinarima, novinarkama, snimateljima, montažerima, tonskim majstorima, producentima i ostalim djelatnicima u zagrebačkom dopisništvu UNA televizije.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.