FOTO: HRT

HRT NAPUSTILO JOŠ JEDNO POZNATO LICE: Nakon 28 godina omiljeni urednik religijskih emisija rekao zbogom!

Autor: N.M.

Katolički novinar, urednik i prvi voditelj emisije ‘Mir i Dobro’, rođeni Šibenčanin 64-godišnji Neno Kužina jučer je službeno odradio posljednji radni dan na Prisavlju gdje je proveo pola svog života.

“Ovo je zapravo bio oproštajni dan, a manje radni. Rad je završio i oprostio sam se s gledateljima posljednjom emisijom ‘Riječ i život’ 11. prosinca. Svaki odlazak je možda tužan, ali nastavljam živjeti, pa Bog će opet providjeti i nekakve radne obveze. Treba se sad odmoriti i sabrati. Uz Božju pomoć bit će bolje. Nadamo se najprije zdravlju, a potom možemo donositi neke odluke i raditi planove” – rekao je Kužina za portal Hrvatska katolička mreža.

Na HRT je došao 1992. na poziv patera Tončija Trstenjaka s kojim je surađivao na Valovima Vatikanskog radija.

“Od tada sam neprestano u kući i neprestano na ekranu. Iza mene su emisije ‘Mir i dobro’, ‘Agape’, ‘Blagdansko jutro’ i gotovo 525 emisija ‘Riječ i život’. Naravno, bili su tu i dokumentarci, prijenosi misa, reportaže… Tko bi se svega mogao sjetiti. S obzirom na puno godina, gospodin Božo Skoko kaže da sam postao nekakav brend ovdje u programu. Nadam se da tih brendova ima još. Ja sam zapravo najstariji, pa onda je to tako ispalo, ali ja ne bih sebi htio davati nikakvo posebno značenje”,  kaže Kužina za Hrvatsku katoličku mrežu.

Kaže da mu je sad najviše potreban odmor.

“Kasnije ću početi razmišljati o tome što zapravo još mogu dati Crkvi i narodu. Nisam ništa kalkulirao, niti sam u lipnju mislio kako ću u prosincu već biti u mirovini. Sretan što sam u životu radio ono što sam volio i ono što volim. To je blagoslov. Imate ljudi koji zalutaju na neka radna mjesta, bez obzira koji je to segment. Ali, meni se to nije dogodilo i zbog toga sam zaista radostan i Bogu zahvalan što mi je tako nešto omogućio. Zahvalan sam i svima onima koji su me zapravo pratili, ne samo gledateljima, nego i onima koji su me pratili u mome duhovnom rastu, a onda i u ovom rastu novinarskom i uredničkom”, zaključio je  Šibenčanin.

 




Autor:N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.