FOTO: Upoznajte Inspektora Martina i bandu puževa

Autor: dnevno.hr

Svjetska premijera održana je 2011. na dječjem festivalu u Šibeniku, a reakcije publike su bile više nego dobre. Film je baziran na ideji Tomislava Zagode, a redatelj je Igor Lepčin, koji je u suradnji sa Sašom Lepčinom napisao i scenarij.

Inspektor Martin i banda puževa je prvi domaći animirani film snimljen u digitalnoj tehnici, predstavljen na konferenciji za novinare u Zagrebu, 14. svibnja 2012. Cjelokupni projekt financiran je privatnim sredstvima, što ga čini prvim nezavisnim dugometražnim animiranim filmom u Hrvatskoj. Film je namijenjen djeci od 5 do 11 godina, ali i njihovim roditeljima i idealan je za prvi odlazak u kino.

O bandi

Dugometražni animirani film Inspektor Martin i banda puževa (75′), nastao je u produkciji Ater studija i radionice za animaciju Dva lijena psa. Baziran je na ideji Tomislava Zagode (dobitnika nagrade Grigor Vitez za roman Balada o Buginim gaćicama), a redatelj je Igor Lepčin, koji je u suradnji sa Sašom Lepčinom napisao i scenarij. Produkcija filma trajala je nešto manje od godine dana, a kako je film od samog početka produkcije bio predviđen za prikazivanje u digitalnom formatu, na opremanje kina digitalnim projektorima i mogućnost distribucije čekali su nekoliko godina.

Svjetska premijera održana je 2011. na dječjem festivalu u Šibeniku, a reakcije publike su bile više nego dobre. Djeca se identificiraju s inspektorovim istraživačkim duhom, smislom za pravdu i spremnosti da pomogne svima kojima je to potrebno, a roditelji se pronalaze u njegovom načinu rješavanja svakodnevnih problema, čak i kada oni graniče s katastrofom.

Glavnu ulogu inspektora Martina tumači Božidar Alić, a sudjeluju još : Ljubomir Kerekeš (Davor Golatch), Robert Ugrina (Franjo), Kristijan Ugrina (Egon), Baby Dooks (Opaki Stanko), Hrvoje Kečkeš (Vračara Branimir), Branka Cvitković, Jadranka Đokić, Filip Šovagović, Siniša Popović, Miljenko Kokot, Zrinka Vrabec Mojzeš (gradonačelnica) te niz drugih odličnih glumaca, dok se po prvi puta na filmu, u ulozi malog puža Silvija, pojavljuje Luka Jaklić.

Kratki sadržaj

Superpoznati i superslavni inspektor Martin gubi svoj tajanstveni paket u neobičnoj avionskoj nesreći iznad male, zabite, ali lijepe i pitoreskne livade. U potrazi za paketom, susreće njezine neobične stanovnike: nekoliko opaljenih puževa, šarmantnu gradonačelnicu i starog poznanika iz osnovne škole, s kojim se ne podnosi najviše na svijetu. Jedan po jedan, Martin i puževi padaju u ruke opakom Stanku, najokrutnijem kriminalcu u dolini, koji silno želi doznati što se nalazi u Martinovom tajanstevnom paketu. Nakon što savladaju zatvore opakoga Stanka, inspektor Martin i puževi osnivaju tajnu jedinicu za borbu protiv kriminala. Više o inspektoru Martinu i bandi puževa možete doznati na internetskoj stranici www.bandapuzeva.com.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.